Madrid Master Final 2021

Dit was het dan. Het laatste toernooi van seizoen 2021 is dit weekend in Madrid gespeeld. In de Master finale speelden de 8 beste duo’s bij de mannen en de vrouwen voor de laatste titel. In dit laatste toernooi vielen er extra veel punten te verdienen waardoor het extra spannend was. Bij de vrouwen waren de winnaars al een tijdje bekend van dit seizoen, maar bij de mannen strijden Galán & Lebron nog samen met ‘Paquito’ & Di Nenno voor het kampioenschap. Ze hebben het spannend gemaakt tot het allerlaatste toernooi van dit seizoen.

Bij de vrouwen kwam de grote verrassing al op de eerste dag. Het nummer 1 koppel wat wekenlang onverslaanbaar was en al zeker was van het kampioenschap, mocht na de eerste wedstrijd al vertrekken. Triay & Salazar verloren hun wedstrijd met 3-6 2-6 en sloten hun succesvolle seizoen af met een domper. In de finale moest het duo Paula Josemar & Ariana Sánchez tegen Lucia Sainz & Marta Marrero. Paula & Ariana wonnen de wedstrijd overtuigend met 4-6 2-6 en eindigden als 2e bij de dames.

De mannen hebben een lang seizoen achter de rug. Na de vorige toernooien in Mexico en Argentinië waar alleen de mannen actief waren, mochten ze het seizoen afsluiten in Madrid. Het toernooi wat volledig in het teken stond van die begeerde nummer 1 plek, werd afgetrapt door Galán & Lebron. Zij wonnen gemakkelijk met 6-2 6-2 en kwamen in de finale Ruiz & Stupaczuk tegen. De eerste set was spannend en werd met 7-5 gewonnen, maar de tweede set ging ze gemakkelijk af en werd met 6-2 gewonnen. In de finale zouden zij de winnaar van het duel ‘Paquito & Di Nenno of ‘Sanyo’ & Tapia tegenkomen. Tapia en ‘Sanyo’ wonnen met 6-3 6-3 wat betekende dat Galán & Lebron al kampioen waren voordat ze aan de finale begonnen. Deze finale wilden zij natuurlijk in stijl afsluiten en dit gebeurde ook. met 6-4 6-4 wonnen ze en kroonden zich hiermee tot kampioenen van het seizoen 2021.

Het was een prachtig padelseizoen wat met een geweldig toernooi werd afgesloten in Madrid. The World Padel Tour heeft gezien dat de sport aan het groeien is en dat er vanuit meerdere landen wordt gekeken. Daarom is er voor het seizoen 2022 al bekend gemaakt dat er een toernooi in Miami en in Brussel plaat zal gaan vinden. Voor de grote padelfans onder ons is dit een unieke kans om de top van de top live in actie te zien. Voor nu is het wachten tot 22 februari tot de toppers voor het eerst in actie komen. Miami is de host van het eerste toernooi van 2022.