Madrid organiseert eerste Premier Padel toernooi in Spanje: the game is on!

Madrid is de eerste stad in Spanje die een Premier Padel toernooi gaat organiseren. Het toernooi wordt in augustus georganiseerd bij het Madrid’s WiZink Center. Er is een overeenkomst voor drie jaar getekend om het toernooi jaarlijks te organiseren.

Er zitten nogal wat haken en ogen aan het toernooi, want niet alle World Padel Tour spelers zullen aanwezig zijn tijdens dit toernooi. Zo konden spelers als Miguel Lamperti en Augustín Tapia niet aanwezig zijn tijdens de editie in Italië wegens bepaalde contractuele verplichtingen met hun merk NOX.

De Premier Padel organisatie wilt proberen de World Padel Tour van de troon te stoten als top padel circuit. Dit jaar zullen zij dan ook minimaal tien toernooien gaan organiseren, inclusief vier ‘major’ toernooien voor de allergrootste spelers. 

De strijd tussen de World Padel Tour en de Premier Padel organisaties duurt zo voort. Meerdere malen hebben beide partijen elkaar voor de rechter gesleept, om er zo mede voor te zorgen dat zij een monopolie krijgen als nummer één padel circuit. Wie gaat deze strijd uiteindelijk winnen? De strijd zal in ieder geval nog een aantal jaar voortduren…