Malmö Open 2021

De Malmö Arena was de plek waar de mannen en de vrouwen gingen strijden voor de titel. De spelers die het vertrouwde Spanje achter zich lieten, gingen op bezoek in het noorden bij de Zweden. Met nog vier toernooien te gaan in dit laatste seizoen, wordt het steeds spannender. Bij de vrouwen zijn de winnaars al bekend maar bij de mannen zijn Lebron en Galán er nog niet in geslaagd de titel binnen te halen. Er is overigens nog steeds iets om voor te strijden bij zowel de mannen als de vrouwen: de Master Final. De 8 beste koppels bij zullen hier voor het laatst dit jaar tegen elkaar spelen.


Bij de mannen was het een belangrijk toernooi voor Lebron en Galán. Dezelfde taak als 2 weken geleden en dat was de finale halen. Hiermee zouden zij zeker zijn van het kampioenschap in seizoen 2021. De mannen speelde goed en het leek erop dat dit gehaald ging worden. Tot ze in de halve finale het nieuwe duo, ‘Sanyo’-Tapia tegenkwamen. De twee die nu het derde toernooi samen speelde, leken al jaren op elkaar ingespeeld te zijn. Veel lukte bij beide partijen waardoor het een geweldige wedstrijd werd. De eerste set werd met 6-3 gewonnen door ‘Sanyo’-Tapia. De tweede set ging verloren en dus een derde beslissende. Deze was bloedstollend spannend en eindigde in een tie-break. Sanyo en Tapia wonnen deze tie-break en verdiende hiermee hun plek in de finale. 

De kampioen laat nog steeds op zich wachten dus. Een uitgelezen mogelijkheid voor ‘Paquito’-Di Nenno om dichterbij te komen en de druk op te voeren. Dit duo is in vorm en staan op plek 2 op de ranglijst. Zij wisten de halve finale te winnen van opvallend halve-finalisten, Nieto-Allemandi die op plek 25 en 26 staan. In de finale wisten Sanyo-Tapia de goede vorm door te zetten en wisten zeer overtuigend te winnen met 7-5 6-0. Een geweldige prestatie van het duo dat pas drie toernooien heeft samengespeeld!


Bij de vrouwen zijn Triay en Salazar al 5 toernooien ongeslagen. Met dit succes hebben ze hun titel ook al veilig weten te stellen voor het seizoen 2021. Toch zijn de vrouwen nog even gemotiveerd en willen deze lijn doorzetten. In de finale kwamen zij het duo tegen dat op de derde plek staat: Delfina Brea en Tamara Icardo. Deze twee wisten na 5 ongeslagen wedstrijden en 23 ongeslagen wedstrijden een einde te maken aan de geweldige reeks van Triay en Salazar. met 7-5 6-1 wonnen Brea en Icardo en behaalde een finaleplaats. Hier stonden Paula en Ariana te wachten. Een finale tussen de nummers 2 tegen de nummers 3 was het in Malmö. Paula en Ariana wisten na lange tijd weer een keer een toernooi te winnen en dat gebeurde dit weekend in Zweden. Met 2-6 3-6 wonnen ze van het duo wat zo knap Triay en Salazar had verslagen.


Na dit weekend in Zweden zullen de spelers een weekje rust hebben en daarna  doorvliegen naar Buenos Aires, Argentinië. Hier wordt een Master gespeeld waar er meer punten zijn te verdienen. Voor veel Argentijnse spelers zal het hier als een thuiswedstrijd voelen en dus net even extra hun best doen.


Klik hier om de finale van de mannen te bekijken>>>


Klik hier om de finale van de vrouwen te bekijken>>>