Menorca Open 2021

Daar was die dan. Het toernooi waar veel vernieuwde koppels voor het eerst samen gingen spelen. Heeft dit voor een grote verrassing gezorgd of wist een ‘al bestaand’ duo te winnen op het Spaanse eiland?


Alle ogen waren eigenlijk op het nieuwe duo Tapia & Sanyo Gutiérrez gericht. De twee nieuwe spelers wisten tot de halve finale te komen waar ze uiteindelijk Ale Galán & Juan Lebron tegenkwamen. Het duo speelde erg sterk samen maar wisten hier niet te winnen van het duo Galan & Lebron. De finale ging tussen de twee teams die elkaar de laatste tijd al vaker troffen in de finale. Galan & Lebron tegen ‘Paquito’ Navarro & Martín Di Nenno. De wedstrijd was geweldig maar het commentaar wat er bij wordt gegeven is af en toe nog beter. De energie die de Spaanse commentatoren hebben, maakt een finale nog leuker om naar te kijken. De wedstrijd werd uiteindelijk met 6-3 6-4 gewonnen door de nummers 1 van de WPT lijst, Galan & Lebron.


Was het bij de vrouwen een keertje tijd voor twee nieuwe winnaressen of bleven de dames die nu al drie toernooien achter elkaar hebben gewonnen de reeks nog even doorzetten? Gemma Triay & Alejandra Salazar lijken weinig moeite te hebben met de concurrentie de afgelopen weken. Ook in Menorca ging het ze weer gemakkelijk af. In de finale wisten Lucía Sainz & Marta Marrero het ze nog wel lastig te maken door er een derde set uit te slepen, maar deze ging uiteindelijk verloren. 4-6 6-4 6-3 werd er gewonnen door de nu vier opeenvolgende winnaressen bij de vrouwen, Gemma Triay & Alejandra Salazar.


Aankomend weekend staat er weer een challengertoernooi op het programma, dus u zult even moeten wachten tot u weer van de top van de topspelers kunt genieten. De week erop staat het open toernooi in Córdoba op het programma. Weten de concurrenten van het nummer 1 duo bij de mannen en vrouwen te winnen of zullen Galan & Lebron en Triay & Salazar ook nu hun koppositie verstevigen? 

 

Klik hier om de finale van de mannen te bekijken >>>

Klik hier om de finale van de vrouwen te bekijken >>>