Nederlands viertal verbreekt wereldrecord padel

Vier Limburgers zijn er afgelopen weekend in geslaagd om het wereldrecord padel te verbreken. Jentl de Bock, Jens de Maeseneer, Juan Fernandez en Kobe Heleven slaagden erin het wereldrecord te verbreken. Het viertal stond maar liefst 28 uur, 12 minuten en 16 seconden op de baan. Hierdoor werd het record met ongeveer 2 uur verbeterd!

Zaterdag 14 mei begonnen de Limburgers om 07:00 uur in de ochtend en waren dus ruim 28 uur later klaar. Iedereen had zo zijn eigen zware momenten, bekende Kobe Heleven: ‘Iedereen had wel even een momentje waarop het zwaar werd. Ikzelf kreeg na vier uur spelen last van mijn enkels. Gelukkig stond er een goed medisch team klaar om ons er doorheen te slepen.’

Het betrof niet alleen een wereldrecordpoging, want er werd een heel evenement georganiseerd om deze poging heen. Naast het kijken van de padelwedstrijd kon je ook onder andere trainingen volgen, kwam er een dj optreden, waren er leuke spelletjes te spelen en nog veel meer. De gehele opbrengst van het evenement ging naar G-sport Vlaanderen.