Nederlandse padelvrouwen halen doelstelling op de WK Seniors in Las Vegas

Afgelopen week (28 maart t/m 2 april) was de RRA Padel Club in Las Vegas het decor voor de Electrolit Senior Padel World Championships. De Nederlandse dames wilde de 5e plek die tijdens de editie in Málaga werd gehaald op zijn minst evenaren. Ook was er nog persoonlijk succes voor Dido Blonk en Stéphanie Gomperts. Zij werden tweede in de categorie 35+ bij het koppeltoernooi.

De selectie

De WK Seniors wordt georganiseerd voor de senioren in padel. Nederland was sterk vertegenwoordigd. De indeling zag er als volgt uit:

• 35+: Dido Blonk en Stépahnie Gomperts
  • 40+: Aranka Huijberts, Marjon Copier en Iris Sterkenburg
  • 45+: Marie-José Rutten, Dietske de Vries, Mirjam van Roer en Jacqueline van Wijk

De opzet

De WK Seniors bestaat uit twee soorten toernooien: het teamtoernooi en het koppeltoernooi. Bij het teamtoernooi spelen de heren vijf partijen en de vrouwen drie. Elke leeftijdscategorie speelt dan tegen elkaar.

In het koppeltoernooi speel je als koppel tegen andere koppels uit de hele wereld. Je speelt minimaal twee wedstrijden. Wanneer je verliest, speel je nog een verliezersronde.

Nederlandse padelvrouwen

De Nederlandse padelvrouwen reisde af naar Las Vegas om de prestatie in Málaga te evenaren. Er werd toen een vijfde plek behaald op het teamtoernooi. Voor een plek bij de laatste vier werden de vrouwen uitgeschakeld door Zweden. Doordat daarna Denemarken en gastland Amerika werden verslagen, werd de doelstelling van de vijfde plaats behaald!

Tijdens het koppeltoernooi werden Dido Blonk en Stéphanie Gomperts knap tweede. In de categorie 35+ verloren ze in de finale van een Amerikaans duo. Desondanks een mooie tweede plek tijdens een succesvol WK Seniors!