Nederlandse vrouwen actief op WK Padel in Qatar

Dit weekend stond er geen toernooi in de World Padel Tour op het programma, maar het WK padel in Qatar. De WK, die dit jaar in Qatar plaatsvond, wordt nu gespeeld omdat het vorig jaar niet door kon gaan door Covid-19. Vanaf de eerste editie in 1992 maken Spanje en Argentinië al de dienst uit op de wereldkampioenschappen. Elk jaar zijn deze twee landen bij zowel de mannen als de vrouwen de favorieten en maken ze onderling uit wie er eerste en wie er tweede wordt.


Bij de Nederlanders gaan alleen de vrouwen naar Qatar. De mannen, die op het vorige WK 12e werden, wisten zich niet te kwalificeren voor dit WK. Toch is de Nederlandse bond positief. De sport groeit net als in veel andere landen ontzettend snel. Dit betekent dat het niveau van de spelers is toegenomen en er meer budget voor vrij komt om in de sport te investeren. De vrouwen gaan dit jaar voor het eerst met een grotere staf naar de wereldkampioenschappen. twee coaches, een fysiotherapeut en een eigen fotograaf gaan mee om de dames zo goed mogelijk te begeleiden.


De Nederlandse vrouwen die in de poule zaten met: Italië, Denemarken en België, begonnen het toernooi tegen Denemarken. De Nederlanders versloegen de Denen met 3-0 en stonden bovenaan de groep. Tegen de Italianen en de Belgen gingen zij tot 2 keer toe met 3-0 onderuit. Hiermee eindigden ze als derde in de poule. De vrouwen wisten uiteindelijk 9e te worden en evenaarde hun plek op de WK van 2018.


Bij zowel de mannen als de vrouwen ging ook dit jaar weer de finale tussen Argentinië en Spanje. De bondscoach van de Spaanse mannen scheidde het nummer 1 duo, Galán en Lebron van elkaar en liet Lebron samenspelen met zijn ex partner ‘Paquito’. Dit bleek een goede zet te zijn want Spanje wist met 3-0 te winnen van Argentinië en pakte hiermee de wereldtitel. Ook de Spaanse vrouwen wisten te winnen van Argentinië in de finale dus bewees Spanje opnieuw het beste land ter wereld te zijn in padel.