Nieuwe Wilson rackets!

We hebben er even op moeten wachten, maar de nieuwe Wilson rackets beginnen langzaam binnen te druppelen. Ook dit jaar bestaat de collectie uit de lijnen Pro Staff, Blade en Ultra. Ze worden nu aangeduid met ‘V2’, zodat je weet dat dit de rackets van 2022 zijn. Ze zijn nog niet allemaal binnen, maar we vertellen je alles over de lijnen hieronder!

Blade

De Blade lijn zijn de druppelvormige rackets van Wilson. De basiskleuren van de rackets zijn zwart met groen, al zit er ook een beeldschone zwart met gouden Blade Pro tussen. Alle rackets (behalve de Blade Team V2) beschikken over een sharp hole technology en een spin effect grip. De Wilson Blade Team V2 is het instapmodel van de lijn en geeft je de meeste power. Dit komt mede door het redelijk zware gewicht van 370 gram. Deze is te verkrijgen in het zwart en groen.

De Wilson Blade LT V2 is het zachtste racket uit de Blade lijn en tevens ook de lichtste. Het racketblad is gemaakt van een mix van carbon en fiberglass. Dit is duurzamer dan de Blade Team V2, want die is gemaakt van fiberglass. Carbon (koolstofvezel) is sterker dan fiberglass (glasvezel), waardoor het langer meegaat.

De Wilson Blade Elite V2 geeft je de beste mix van power en controle. Met zijn 365 gram heeft een allround gewicht. Ook biedt het racket een goede mix tussen de hardheid van carbon en de zachtheid van fiberglass. De Blade Elite V2 is hét allround racket van de Blade lijn!

De Wilson Blade Pro V2 is het beste racket uit de Blade lijn. De Blade Pro V2 weegt net als de Blade Elite V2 rond de 365 gram. Het racket is wat stijver dan de andere uit de Blade lijn. Het is hierdoor steviger en daarom gaat het langer mee. Qua design is de gouden Blade Pro V2 ook één van de mooiste rackets van Wilson voor het seizoen 2022.

Pro Staff

De Pro Staff lijn zijn de ronde rackets van Wilson voor het seizoen 2022. De racket opbouw is hetzelfde als bij de Blade. De basiskleuren zijn zwart met goud/oranje. De Pro Staff Team V2 heeft ook een grijze editie en de Pro Staff V2 een blauwe. Alle rackets beschikken over een sharp hole technology (het gatenpatroon) en een perimeter weighting system (extra gewicht aan de zijkanten voor meer stabiliteit). 

De Wilson Pro Staff Team V2 is het instapmodel en weegt 370 gram. Het racketblad is gemaakt van fiberglass, waardoor het racket minder duurzaam is dan de andere rackets uit de Pro Staff lijn. De Core foam zorgt voor een comfortabel gevoel. 

De Wilson Pro Staff LT V2 is het lichtste racket uit de Pro Staff lijn. Het racket weegt 355 gram. Net als de Pro Staff V2 en de Pro Staff Elite V2 beschikt dit racket over een spin effect grip, wat ervoor zorgt dat je meer spin zult ervaren. Dit racket is tevens het zachtste racket uit de Pro Staff lijn. 

De Wilson Pro Staff Elite V2 is het allrounde racket uit de Pro Staff lijn. Het racket weegt 365 gram. Het racket is wat sterker/stijver dan de Pro Staff LT V2 en de Pro Staff Team V2. Dit zorgt ervoor dat je de bal een harde klap kan mee geven. 

De Wilson Pro Staff V2 is het beste racket uit de Pro Staff lijn. Door zijn stijfheid kun je de bal toch nog de power geven die je soms nodig hebt. Verder geeft het je de beste controle. 

Ultra

Ten slotte is daar nog de Ultra lijn van Wilson. Dit zijn de diamantvormige rackets. De basiskleuren van dit racket zijn blauw en zwart. Kenmerk van de Ultra lijn is de Infinity edge, wat ervoor zorgt dat de sweetspot gemaximaliseerd wordt en het racketoppervlak groter is. Andere kenmerken zijn de hole sharp technology en de power pillar (brug tussen het handvat en blad, wat zorgt voor meer stabiliteit en power).

Wederom, de Ultra Team V2 is het instapmodel van de lijn. Dit racket weegt ongeveer 366 gram. Het racketblad is gemaakt van fiberglass en de kern van core foam. Dit racket is verkrijgbaar in het blauw en zwart.

De Wilson Ultra LT V2 is het zachtste racket uit de Ultra lijn. Dit racket heeft ook een net iets andere kleur blauw. Daarnaast is het extreem licht met zijn 350 gram. Tevens beschikt het (net als de Ultra Elite V2 en Ultra Pro V2) over een opti grip, wat zorgt voor meer grip en controle op aanvallende slagen.

De Wilson Ultra Elite V2 is het allrounde racket van de Ultra lijn. Het racket weegt ongeveer 361 gram. Het racketblad is (net als bij de Ultra LT V2) gemaakt van carbon fiber face, een mix van fiberglass en carbon. 

De Wilson Ultra Pro V2 is het beste racket uit de Ultra lijn. Dit racket weegt ongeveer 356 gram. Het racketblad is gemaakt van double carbon wall, wat inhoudt dat het beschikt over een dubbele laag carbon. Dit zorgt voor nog meer stevigheid en is duurzamer.