NOX beperkt spelers bij het spelen van toernooien

Padel merk NOX laat zijn spelers niet aan elk toernooi meedoen. Het merk heeft een contract met de World Padel Tour, waardoor zij de spelers alleen aan toernooien van die organisatie wil laten mee spelen. Spelers als Augustín Tapia en Miguel Lamperti komen hierdoor in ingewikkelde situaties terecht.

Er worden een hoop (zogeheten) Premier Padel toernooien georganiseerd in bijvoorbeeld Qatar. NOX verbiedt het de spelers echter om hier aan mee te doen, vanwege hun banden met de World Padel Tour. Dit is vervelend, want het zou betekenen dat een Tapia tijdens de World Padel Tour met Sanyo mag spelen, maar dat Sanyo voor de Premier Padel toernooien op zoek moet naar een andere partner. Dit is niet bevorderlijk voor het spel van beiden.

Tapia en Lamperti worden het hardst getroffen, aangezien zij voor veel toernooien van beide organisaties worden uitgenodigd. Ze hopen dan ook dat het snel opgelost wordt. Lamperti beschrijft zijn situatie als volgt: ‘Ik snap het standpunt van NOX wel, maar ik wil mij altijd met de besten kunnen meten. We willen zelf de vrijheid in handen houden om te bepalen aan welk toernooi we meedoen. Ik moet nu weer op zoek naar een andere partner voor de Challenger van Mallorca.’

Ook Augustín Tapia wordt getroffen door de deal tussen NOX en de World Padel Tour: ‘Voor alle spelers van NOX is het geen ideale situatie, maar ook voor onze partners niet. Daniel (Sanyo Gutierrez) moet nu op zoek naar een nieuwe partner voor de Premier Padel toernooien en ik kan niet spelen. Ik wil zoveel mogelijk spelen, dus aan mij ligt het niet. Hopelijk wordt het zo snel mogelijk opgelost!’

Laten we hopen dat de partijen er goed uitkomen en dat we deze toppers weer op tv zien. Het zou kunnen uitlopen op een rechtszaak, dus we houden het in de gaten!