Padel grips: hoe werkt het?

Padel grips

Als je op zoek bent naar een padel racket, is je grip erg belangrijk. Je wilt de bal natuurlijk zo goed mogelijk raken en daar is goede grip voor nodig. Daarbij mag het racket absoluut niet uit je handen glippen.

Er zijn er verschillende soorten padel grips waar je uit kunt kiezen.

Zo heb je een basisgrip en ook een overgrip.

Onze Noene padel grip is bijvoorbeeld een basis grip. Je verwijderd dan de basis grip (ook wel de fabrieksgrip) en je plaatst de Noene grip. (absorbeert 96% van de trillingen) 

Wij leggen hier uit wat een overgrip is en waarom je ervoor kunt kiezen.

Wat is een overgrip?

Om te begrijpen wat een overgrip is, is het belangrijk om te weten dat een overgrip in principe nooit zonder de basis grip gebruikt kan worden.

De basisgrip is altijd nodig bij een padel racket. Een overgrip kan over de basisgrip heen gewikkeld worden en zorgt dus voor extra grip en een dikker grip formaat. Dit is vooral handig als je snel van grip wilt veranderen. Of als je bijvoorbeeld te veel knijpt. Je haalt dan gemakkelijk de overgrip van je racket af, waardoor je snel van grip kunt wisselen.

Belangrijke kenmerken van een overgrip:

Om te weten welke overgrip je nodig hebt, is het goed om te weten dat er verschillende kenmerken van padel grips zijn:

Comfort van de grip

Vind je comfort van je overgrip belangrijk zodat je gemakkelijk met je padel racket slaat?

Kies dan voor een gladde grip die het zweet goed absorbeert.

Absorptie van de grip

Er zijn padel overgrips die speciale gaten hebben. Deze kunnen zweet beter absorberen.

Stroefheid van de grip

Ben je op zoek naar een wat stevigere en stroevere grip of een grip die wat meer plakt? Kies dan een overgrip met een ruwer oppervlak. Zo zul je zien dat het racket een stuk beter in je handen ligt, zelfs als je veel zweet. Wij adviseren de Tourna MEGA TAC overgrip.

Hou je meer van een stroeve grip, of juist van een gladde grip? Denk hier over na voordat je een padel overgrip gaat aanschaffen.