Padel is booming: hier vind je de nieuwste padelbanen (1)

Padel is booming op het moment en er is dan ook veel vraag naar padelbanen. Het aanbod wordt echter groter en dus kunnen er (binnenkort) op steeds meer plekken padel gespeeld worden. In dit artikel lees je het laatste nieuws over de nieuwste padelbanen.

Kapelle en Goes

Op de Bevelanden is het nog niet mogelijk om padel te spelen, maar daar komt snel verandering in. Tennisvereniging Kapelle en De Goese Maan hebben beiden de voorbereidingen getroffen om zo snel mogelijk twee padelbanen te realiseren. Op advies van leden van de tennisvereniging is Kapelle overgegaan tot de aanleg van padelbanen. In Goes zijn er een hoop oud-leden die aangegeven hebben terug te keren als er ook padel gespeeld kan worden. Naast de wens van huidige en oud-leden inwilligen, hopen de verenigingen ook meer jeugd aan te trekken. Beide clubs zijn tevens van plan mee te spelen met de officiële padelcompetities. Tennisvereniging Kapelle wacht hier nog een jaartje mee, De Goese Maan heeft al teams ingeschreven.

Tilburg

Het grootste padelcentrum van de Benelux nog dit jaar aangelegd: dat is het streven van de stad Tilburg. In de Reeshof moeten acht indoor padelbanen en zes outdoor padelbanen komen. Met deze zes outdoor padelbanen is de Reeshof redelijk uniek, aangezien de meeste padelbanen in een hal gevestigd zijn. Naast de Reeshof zijn ook TC Tilburg en HC Tilburg van plan om padelbanen aan te leggen. TC Tilburg is van plan om drie padelbanen aan te leggen, terwijl HC Tilburg er zelfs vijf gaat aanleggen. Met deze nieuwe padelbanen meegerekend komt het aantal padelbanen op 36 in Tilburg!

Utrecht

In Utrecht wordt er op dit moment hard gewerkt om de bouw van HAL22 af te ronden. Er worden hier onder meer tien indoor padelbanen aangelegd. Je vindt HAL22 terug op de Zonnebaan, waar voorheen Sportcentrum Utrecht haar locatie had. Op initiatief van vijf investeringspartners, waaronder Frank Rijkaard, Marco van Basten en Barry Atsma, wordt het nu omgetoverd tot een sportparadijs. Naast padel kan er ook squash en bowling worden gespeeld. HAL22 hoopt zo snel mogelijk open te gaan om de sportfanaten te verwelkomen.

Assen

In Assen zijn er ook plannen om padelbanen aan te leggen. De voormalige TT-hal moet worden omgebouwd tot een sport- en evenementenlocatie. Het is de bedoeling dat er acht padelbanen, een kartbaan en een virtual reality-beleving worden aangelegd. De nieuwe eigenaar van de hal, Lenferink Groep Zwolle, hoopt 1 september de sleutel te krijgen. Vanaf dan kan het snel gaan. Kortom, wordt vervolgd…