Padel is booming: hier vind je de nieuwste padelbanen (6)

Padel is booming op het moment en er is dan ook veel vraag naar padelbanen. Het aanbod wordt echter groter en dus kunnen er (binnenkort) op steeds meer plekken padel gespeeld worden. In dit artikel lees je het laatste nieuws over de nieuwste padelbanen.

Oss

Tennisvereniging TOZ in Oss opent zondag 19 juni vier nieuwe padelbanen. In 2018 legde TOZ al twee padelbanen aan en vanwege de grote populariteit is er dus gekozen voor nog vier nieuwe padelbanen. Met deze nieuwe padelbanen heeft TOZ de mogelijkheid om wedstrijden, trainingen, competities en toernooien te organiseren.

Waddinxveen

Tennisvereniging Be Fair investeert een hoop geld om vier nieuwe padelbanen te realiseren. Er wordt ruim 376.000 euro geïnvesteerd om twee tennisbanen te vervangen voor vier padelbanen. Reden voor de aanleg van de padelbanen is het teruglopend aantal leden. Door middel van padel hopen ze deze terugloop stop te zetten en nieuwe leden aan de club te binden.

Barneveld

Ook LTC Barneveld legt twee extra padelbanen aan. Vijf jaar geleden werden de eerste padelbanen aangelegd bij LTC Barneveld. Op dit moment telt de club al 250 padelleden! Voorzitter Erik Buers sluit niet uit dat er later nóg meer banen worden aangelegd. Wanneer de nieuwe padelbanen in gebruik kunnen worden genomen, is nog niet bekend, maar men verwacht dat dit in het najaar zal gebeuren.

Heiloo

Tennisvereniging Het Vennewater in Heiloo heeft groen licht gekregen om drie padelbanen aan te leggen bij haar vereniging. Op 12 mei is de vergunning definitief geworden, nadat er verder geen bezwaren waren. Men hoopt in juni te starten met de aanleg van deze nieuwe padelbanen en dat deze vanaf begin augustus in gebruik kunnen worden genomen.

Oosterwolde

TC Oosterwolde krijgt toch een tweede padelbaan. De gemeente heeft ruim 38.000 euro beschikbaar gesteld om over te gaan tot aanleg van een extra padelbaan. Eerder werd een verzoek tot medefinanciering nog niet ingewilligd. Nu dus wel en er wordt verwacht dat de tweede padelbaan in de tweede helft van 2022 wordt aangelegd.