Tampere Exhibition 2022

Afgelopen week was de Tampere Exhibition 2022 in Finland. Niet alle topspelers waren aanwezig, al was dat met het drukke schema ook wel te verwachten. Bekende namen die wel meededen, waren Sanyo Gutiérrez, Franco Stupaczuk, Juan Tello. Zij speelden allen met een andere partner als normaal. Bij de vrouwen bleven sterke duo’s als Sánchez/Josemaría en Brea/Araújo wél intact. 

Mannen

Sanyo trad in Finland aan met Jon Sanz Zalba (nummer 24 op de WPT-ranking) als partner, Tello met Javie Leal (nummer 41 op de WPT-ranking) en Stupa met Gonzalo Rubio (nummer 42 op de WPT-ranking). Sanyo en Tello kwamen elkaar in de halve finale tegen. De eerste set eindigde in 6-3 voor Tello, de tweede met dezelfde cijfers voor Sanyo. De derde set werd een spannende tiebreak die uiteindelijk met 7-6(4) gewonnen werd door Sanyo en Sanz Zalba.

Stupa haalde de finale niet. In de halve finale waren Mario del Castillo (nummer 54 op de WPT-ranking) en Jorge Nieto (nummer 21 op de WPT-ranking) in twee sets te sterk. De eerste wonnen zij met 6-4, de tweede met 7-6(4).

De finale ging dus tussen Sanyo/Sanz Zalba en del Castillo/Nieto. De eerste set werd met 6-4 gewonnen door Sanyo en Sanz Zalba, de tweede set ging met dezelfde cijfers naar del Castillo en Nieto. De beslissende derde set werd uiteindelijk (toch redelijk verrassend) gewonnen door del Castillo en Nieto. Zo konden zij de Tampere Exhibition 2022 op hun naam schrijven!

Vrouwen

Bij de vrouwen bleven er één bekend duo intact, namelijk Sánchez en Josemaría. Lucía Sainz (nummer 7 op de WPT-ranking) speelde wel met een andere partner. Zij trad aan met Carolina Navarro als partner, de huidige nummer 22 van de WPT-ranking. Delfi Brea trad aan met Sofia Araújo. 

In de halve finale stuitten Sánchez en Josemaría op Sainz en Navarro. Waar Sánchez en Josemariá (de huidige nummers 3 van de WPT-ranking) de favoriet waren, gingen Sainz en Navarro er uiteindelijk met de winst vandoor. Met twee keer 6-4 winst in sets stootten zij door tot de finale!

Hierin stuitten zij op Delfi Brea en Sofia Araújo. Zij rekenden in de halve finale af met Alix Collombon (nummer 23 op de WPT-ranking) en Jessica Castelló (nummer 21 op de WPT-ranking). De eerste set wonnen Brea en Araújo met 6-2, de tweede verliep wat moeizamer, maar werd uiteindelijk in de tiebreak ook gewonnen.

De finale bleek uiteindelijk een prooi te zijn voor Delfi Brea en Sofia Araújo. Brea en Araújo, respectievelijk de nummer 9 en 19 op de WPT-ranking, waren oppermachtig. Beide sets werden met 6-2 gewonnen, waardoor zij de Tampere Exhibition 2022 op hun naam konden schrijven!