TAU Cerámica Bajo Aragón Challenger

Afgelopen weekend waren de finales van het vierde Challenger toernooi van dit jaar, de TAU Cerámica Bajo Aragón Challenger in Calanda. Bekende duo’s als Sanz/Lamperti, Yanguas/Nieto, Riera/Llaguno en Virseda/Las Heras waren aanwezig. Wie namen de punten dit weekend mee naar huis?

Mannen

Bij de mannen ging de finale uiteindelijk tussen de duo's Sanz/Lamperti en Yanguas/Nieto. Beide duo’s kwamen redelijk makkelijk in de finale, al werd het Sanz en Lamperti in de halve finale nog moeilijk gemaakt. In deze halve finale verloren zij de eerste set. De tweede set eindigde in een tie-break, wel in het voordeel van Sanz en Lamperti. De derde set wonnen zij vervolgens ook.

De finale bleek uiteindelijk een prooi voor Miguel Yanguas en Jorge Nieto. De mannen wonnen de finale met twee keer 6-4 in sets, waardoor zij de TAU Cerámica Bajo Aragón Challenger 2022 aan hun palmares kunnen toevoegen. 

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de finale tussen Virseda/Las Heras en de zusjes Alayeto. Virseda en Las Heras schakelde Riera en Llaguno in een spannende wedstrijd in de halve finale uit. Zij wonnen de eerste set met een tie-break, verloren de tweede met 6-4, maar pakte vervolgens de derde set met dezelfde cijfers.

De zusjes Alayeto speelde alleen in de achtste finale een driesetter, maar kwamen verder niet in al te erge problemen. Ook deze finale bleek uiteindelijk een prooi te zijn voor één van de twee duo’s. Dit keer was dat voor het duo Virseda/Las Heras. Zij wonnen de eerste set met 6-3 en de tweede met 6-0, waardoor zij de TAU Cerámica Bajo Aragón Challenger 2022 winnend afsloten.

Volgende week reizen we af naar Portugal, waar de eerste World Padel Tour Open van de tweede seizoenshelft op het programma staat. Dit toernooi zal worden gespeeld van 5 t/m 11 september