Terugblik op het bijzondere Padeljaar 2021

Het jaar zit er bijna op en daarom zullen we terugblikken op de mooiste momenten van het jaar 2021. Het jaar waarin de Nederlandse vrouwen meededen op het WK, er een bloedstollend spannend seizoen was in de WPT met veel nieuwe duo’s en de groei van padel in Nederland nog maar eens door bleef groeien.


Het eerste toernooi begon in het voorjaar in Madrid. Op 4 april begonnen de mannen en de vrouwen van de WPT aan hun eerste klus. Bij de mannen werd dit toernooi door het duo Bela & Sanyo gewonnen. Ze begonnen het jaar goed maar besloten aan het einde van dit jaar toch uit elkaar te gaan. Sanyo ging verder met Tapia en de ervaren Bela ging met het grote talent Coello verder. Zo waren er nog meer wisselingen tijdens het seizoen die voor grote verrassingen zorgde. Al snel was duidelijk dat Galán & Lebron de favorieten waren voor de titel dit jaar. Ze wonnen veel toernooien en stonden ruim voor dit jaar. Hun grote concurrenten, ‘Paquito’ & Di Nenno kwamen pas laat op gang maar wisten het heel lastig te maken voor dit duo. Pas in het laatste toernooi waren de winnaars bij de mannen bekend. Bij de vrouwen was het eerste deel van het jaar voor het duo Paula Josemaría & Ariana Sánchez. Lang stonden zij op de eerste plek maar toen Gemma Triay en Alejandra Salazar de smaak te pakken kregen en 4 toernooien op rij wonnen, bleken zij niet meer in te halen.


Dit jaar stond ook het WK op de kalender. Al jarenlang is dit bij zowel de mannen als de vrouwen een strijd tussen Spanje en Argentinië. De Nederlandse mannen wisten zich dit jaar helaas niet te plaatsen voor het WK maar de vrouwen daarentegen wel. In de poule werden zij 3e waardoor zij in de verliezerspoule terecht kwamen. Uiteindelijk eindigden de Nederlandse vrouwen als 9e op het WK en gingen met opgeheven hoofd naar huis. 


De populariteit van de sport heeft ook dit jaar weer zijn vruchten afgeworpen. De nieuwe padelbanen schieten uit de grond en het aantal fanatieke spelers neemt toe. Ook de bekende Nederlanders zijn erg enthousiast over de sport en hebben gezamenlijk clubs opgericht in Nederland. Barry Atsma heeft PadelPlaza samen met Ronald de Boer, Frank Rijkaard en Marco van Basten opgezet. Ook Bas Smit heeft met “The Padellers” een mooi concept neergezet in Amsterdam waar padel samen met horeca samenkomt. 2021 heeft voor veel populariteit gezorgd en gaat ook zeker in 2022 doorgroeien.


Ook bij de zuiderburen is de sport razend populair en aan het groeien. De Belgische mannen en vrouwen waren erg succesvol op het WK van dit jaar. Dit succes heeft er mede voor gezorgd dat er een editie van de World Padel Tour naar Brussel gaat komen.

De beste spelers zullen hier te zien zijn van 3 tot 8 mei. Een mooie gelegenheid voor de Nederlandse fanatiekelingen om hier de skills af te kijken van de pro’s!


Het team van PadelCasa wenst iedereen een gezond en sportief jaar toe met veel leuke en spannende potjes padel. Houd de webshop vooral in de gaten want de rackets van het nieuwe seizoen zullen er gauw aankomen!