The World Padel Tour komt naar Nederland!

Het hoge woord is eruit! Deze week heeft de organisatie van de World Padel Tour bekend gemaakt hoe het kalenderjaar eruit gaat zien. Van de Verenigde Staten en België was al bekend dat zij een toernooi in het jaar 2022 mochten organiseren, maar nu is ook Nederland aan het lijstje toegevoegd. In Amsterdam zijn de spelers tussen 26 september en 2 oktober te bewonderen. Niet alleen Nederland is nieuw op de lijst van de landen die een toernooi mag organiseren. Denemarken, Oostenrijk, Finland, Frankrijk en een nog te bepalen land in het midden-oosten zullen dit jaar voor het eerst host zijn van een World Padel Tour. 

Dit is de eerste keer dat er zoveel buiten Spanje gespeeld gaat worden. Waar vorig jaar alleen Zweden, Argentinië, Portugal en Mexico host waren van een toernooi buiten Spanje, zijn er nu veel meer landen bijgekomen. Het aantal toernooien in Spanje is dit jaar bijna gehalveerd ten opzichte van het seizoen 2021. Dit geeft maar weer eens aan hoe de populariteit van Padel zich verder verspreidt in Europa.

In september zullen we de toppers van The World Padel tour dus kunnen aanschouwen in Amsterdam. Wij kijken hier erg naar uit en zullen ons best doen om erbij te kunnen zijn. Tot het zover is zullen we nog heel wat toernooien moeten wachten, maar het eerste toernooi van seizoen 2022 begint sneller dan je denkt. 21 februari wordt het seizoen 2022 afgetrapt in Miami. Tot die tijd zullen we geduldig moeten zijn en het moeten doen met mooie punten op YouTube of door zelf de baan op te stappen. Dit kan gelukkig ook weer. :)