Utrecht maakt zich zorgen over tekort aan padelbanen

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld en dit is in Nederland zeker niet anders. Het is inmiddels de snelst groeiende racketsport in Nederland. In Amsterdam, Tilburg, Eindhoven, Rotterdam en veel meer steden is het aanbod aan padelbanen enorm. In Utrecht maken ze zich zorgen over een tekort aan padelbanen. Hoe komt het dat Utrecht achterloopt op deze hype?

Zorgen om padelbanen

Utrecht leek een goede stap te zetten in padel door het toernooi Copa de Padel te organiseren op het Jaarbeursplein. Hiermee werd het startsein gegeven om te laten zien dat ook Utrecht inzet op padel en de aanleg van padelbanen. Echter, er is een groot tekort aan padelbanen. Diverse politieke partijen als de VVD, D66 en CDA willen weten welke mogelijkheden er zijn om meer padelbanen aan te leggen bij sportverenigingen die dat graag willen.

Indoor padelbanen

Sommige sportverenigingen zullen extra lichtmasten moeten plaatsen wanneer zij outdoor padelbanen willen plaatsen, maar dit kan een probleem worden in verband met vergunningen et cetera. Indoor padelbanen kunnen de oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld aan blaashallen die je onder andere vindt bij Kampong. Hierdoor is de plaatsing van de lichtmasten niet nodig. 

Momenteel worden er nog nieuwe indoor padelbanen gebouwd. Bij sporthal David Lloyd komen nog extra indoor padelbanen, terwijl er bij de Zonnebaan hard gewerkt wordt aan HAL22. Dit wordt een sportcentrum met onder meer tien indoor padelbanen. Laten we hopen voor de stad Utrecht dat er nog meer padelbanen bijkomen en dat zij beter kunnen concurreren met de andere grote steden.