Valladolid Master Caja Rural De Zamora 2022

Afgelopen week stond het tweede Master toernooi van het seizoen 2022 op het programma. Dit keer streken de toppers neer in Valladolid, de thuisbasis van Arturo Coello. Lukt het hem om zijn thuispubliek te entertainen?

Vrouwen

Bij de vrouwen waren de top speelsters weer in vorm. De bekende duo’s Ortega/González, Marrero/Sainz, Triay/Salazar en Sánchez/Josemaría bereikten de halve finales. Uiteindelijk stootten de duo’s Triay/Salazar en Sánchez/Josemaría door tot de finale. Zo konden Triay en Salazar zich klaarmaken om hun titel van vorig jaar te verdedigen.

De eerste set ging met 6-3 naar Triay en Salazar, de tweede set ging met dezelfde cijfers naar Sánchez en Josemaría. Zo kwam het aan op een beslissende derde set. In deze set toonde Triay en Salazar hun klasse. 

Met 6-0 ging de derde set naar Triay en Salazar en zo konden zij de Valladolid Master Caja Rural De Zamora 2022 op hun naam schrijven! Dit was de derde keer dat Triay dit toernooi won. Voor het duo was het alweer de zesde overwinning van het seizoen. Zo verstevigde zij hun positie als de nummers één van de wereld.

Bekijk hier de highlights van de finale bij de vrouwen!

Mannen

Bij de mannen stelde de home grown players Arturo Coello en Fernando Belasteguín niet te teleur. In de kwartfinale versloegen zij Paquito en Di Nenno met 6-4 en 6-1 in sets. In de halve finale kwamen ze Sanyo Gutiérrez en Tapia tegen. Dit beloofde een zinderende wedstrijd te worden, die ruim drie uur duurde.

De eerste set wonnen Coello en Bela met 7-5. De tweede set werd een waar schouwspel. Uiteindelijk ging deze set met 7-6(5) naar Sanyo en Tapia. Vervolgens wonnen Coello en Bela de derde set ook met 7-5 en konden zij zich opmaken voor de finale.

Niet verrassend waren Lebrón en Galán hierin de tegenstander. Zij versloegen Chingotto en Tello in de halve finale met 6-1 / 1-6 / 6-3. Ook in de finale werd het publiek niet teleurgesteld. De eerste set ging met 6-4 naar Lebrón en Galán. De tweede set werd vervolgens 6-6, waardoor er een tiebreak volgde. Na een intensieve tiebreak ging die uiteindelijk met 7-6(7) naar Lebrón en Galán, waardoor zij de Valladolid Master Caja Rural De Zamora 2022 konden toevoegen aan hun palmares!

Bekijk hier de highlights van de finale bij de mannen!