Vienna Padel Open 2022

De World Padel Tour evenementen rijgen zich aaneen de laatste tijd. Van Marbella naar Oostenrijk en deze week gaan we alweer in Frankrijk van start. We blikken nu terug op de Vienna Padel Open 2022 in Oostenrijk. Maken de favorieten hun rol weer waar?

Mannen

Bij de mannen maakten de favorieten hun rol waar. De bekende top duo's Sanyo/Tapia, Paquito/Di Nenno en Galán/Lebrón haalde de halve finales. Uiteindelijk wonnen Sanyo en Tapia met 7-6(4) en 6-1 van Paquito en Di Nenno. Zo stootten zij, net als in Denemarken, door tot de finale. 

Dat Galán en Lebrón de finale zouden halen, was geen verrassing. De nummers één van de wereld doen vrijwel elk toernooi mee om de hoofdprijs. Dit keer waren Bela en Coello de tegenstanders in de halve finale. Met 6-2 en 6-4 werden zij aan de kant geschoven en konden zij zich wederom opmaken voor een finale.

De finale gaf een opmerkelijk beeld. De eerste set ging dik naar Sanyo en Tapia met 1-6, de tweede set ging dik naar Galán en Lebrón met 6-0. Er moest dus een derde en beslissende set aan te pas komen. Dit beloofde een spektakel te worden, waarin uiteindelijk in de tiebreak Sanyo en Tapia te sterk waren met 6-7(4). Zo konden zij met de Vienna Padel Open 2022 hun derde toernooiwinst van dit jaar bijschrijven!

Bekijk hier de highlights van de finale bij de mannen!

Vrouwen

Bij de vrouwen maakten ook een aantal favorieten hun rol waar. Zo stonden Sánchez en Josemaría weer eens in de finale op een World Padel Tour Open. Hierin troffen zij de nummers één van de wereld Triay en Salazar. Ook zij waren wel weer toe aan een toernooiwinst. Finalisten van de vorige editie, Ortega/González en Alayeto/Araújo, werden al in eerder stadium uitgeschakeld.

Sánchez en Josemaría schakelde in de kwartfinale Osoro en Iglesias, die de laatste weken in vorm waren, in twee sets uit. In de halve finale werden de verrassend goed presterende Mesa en Jensen uitgeschakeld. Dit was een ware thriller, waarin elke set in 7-5 eindigde, waarvan dus twee keer in het voordeel van Sánchez en Josemaría.

Triay en Salazar hadden een iets makkelijkere weg naar de finale. In de kwartfinale werden de zusjes Alayeto uitgeschakeld met 6-1 en 6-4 in sets. In de halve finale delfde Brea en Icardo het onderspit. Zij verloren met 6-4 en 6-2 in sets.

De finale was een waardige pot. De eerste set ging met 6-4 naar Triay en Salazar, de tweede met dezelfde cijfers naar Sánchez en Josemaría. Ook in deze finale kwam er dus een beslissende derde set. Deze werd uiteindelijk met 3-6 gewonnen door Sánchez en Josemaría. Met de Vienna Padel Open 2022 schreven ook zij hun derde toernooiwinst van dit jaar bij!

Bekijk hier de highlights van de finale bij de vrouwen!