Vigo Open 2022

Dit weekend bleven we in Spanje. Na de World Padel Tour in Reus twee weken geleden, mochten de spelers aantreden in Vigo voor de Vigo Open 2022. Wordt het een herhaling van de vorige editie of staan er dit weekend nieuwe spelers op?

Mannen

Na de overwinning van Tapia en Gutiérrez vorige keer op Lebrón en Galán in de finale in Reus, was het duo gebrand op revanche. Beide duo’s stootten door tot de halve finale. Dit keer troffen de toppers elkaar in de halve finale in plaats van in de finale. Lebrón en Galán waren erg gebrand en speelden ijzersterk tegen de winnaars in Reus. Met 6-3/6-4 wonnen Lebrón en Galán dit keer wél en stootten zij door tot de finale.

In de finale waren Paquito Navarro en Martín Di Nenno de tegenstanders. Vorig jaar speelden de duo’s al twee keer tegen elkaar en twee keer gingen Lebrón en Galán er met de winst vandoor. Ook in deze finale begonnen zij sterk en ging de eerste set met 6-2 naar Galán en Lebrón. Navarro en Di Nenno lieten het hier niet bij zitten en wilde niet voor een derde maal op rij tegen een verlies aan lopen. Met 3-6 en 4-6 in sets trokken zij de wedstrijd naar zich toe en kroonden zich tot winnaars van de Vigo Open 2022.

Bekijk hier de highlights van de finale bij de mannen op de Vigo Open 2022

Vrouwen

Bij de vrouwen werd de finale een herhaling van de finale in Reus. Het duo Triay/Salazar trof wederom het duo Sánchez/Josemaría in de finale. In Reus gingen Triay en Salazar er met de winst vandoor. De eerste set werd een waar spektakel en met 5-7 ging deze set naar Sánchez en Josemaría. Uiteindelijk wonnen zij ook de tweede set (met 3-6) en namen zij revanche. Zij mochten zich kronen tot winnaars van de Vigo Open 2022 en pakten zo de eerste prijs van het jaar.

Bekijk hier de highlights van de finale bij de vrouwen op de Vigo Open 2022