Waarom veranderen WPT spelers van Padelracket?

Waarom veranderen van PadelRacket? 
Bij PadelCasa is de vraag komen opborrelen: Waarom veranderen zoveel WPT-spelers hun padelracket in 2021?
Innovatie staat eigenlijk centraal bij dit vraagstuk. En is ook meteen het rode draad waarom de professionals wisselen van Padelracket. Binnenkort gaan we een analyse maken van de ontwikkelingen die er zijn gemaakt voor de modellen die dit jaar zijn uitgekomen. 
Aan de andere kant is het natuurlijk een giga marketing kanon voor alle padelmerken om een WPT-speler een nieuw design te geven. Dit zorgt er voor dat de grote massa ook weer het allernieuwste koopt. 
Ondanks de marketingwaarde wat het met zich mee brengt zijn er wel wat opvallende ontwikkelingen geweest. 
Bijvoorbeeld: Ale Galan (Huidig nr 1 van de wereld) speelde in 2020 met de 'Adipower soft 2.0'. Een diamant-vormig en dus topzwaar racket met een 3D surface (ook wel Reliëf). Deze 3D surface is zeker iets waar je aan moet wennen omdat je ineens veel meer effect en spin aan de bal kunt geven. 
En tot onze verassing speelt Ale Galan dit jaar met 'Metalbone' zonder 3D surface! Hier is dus wel degelijk ook rekening gehouden met de wensen van Ale Galan en de functie van het Padelracket.
 
Een ander opvallend geval is dat van Martín Di Nenno , die zijn imago met Vairo en Joma heeft opgebouwd en nu naar Bullpadel is vertrokken. We veronderstellen dat dit mede komt omdat Di Nenno dit jaar gaat spelen met Paquito Navarro die ook met Bullpadel speelt. Door Di Nenno aan te sluiten heeft Bullpadel het complete koppel! 
 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan de pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws in Padelland!