Wat heb ik nodig voor padel?

Welke padel spullen zijn het beste voor mij?

De eerste keer dat je speelt, zal je hoogstwaarschijnlijk spelen op je hardloop- of tennisschoenen, je racket zal je lenen of huren van de club, en met behulp van enkele oude ballen die de clubcoach je heeft gegeven kan je lekker spelen... hou ervan! Na een paar sessies zul je waarschijnlijk besluiten dat het zinvol is om je eigen racket te kopen (in plaats van de zweterige grip met de andere spelers te delen), nog een paar games meer en je zult het verschil hebben opgemerkt tussen het gebruik van ballen en nieuwe ballen (of relatief nieuw)... en als je echt van het spel geniet, denk je dat het tijd is om in schoenen te investeren...

Dus waar moet je beginnen?


Padelrackets

Spelers hebben verschillende voorkeuren als het gaat om rackets. Voor de overgrote meerderheid van de spelers zullen geen groot verschil in de balans opmerken, ze zullen misschien een klein verschil in het gewicht opmerken (zolang zij junior en dames rackets gebruiken die voor hen zijn ontworpen), maar ze zullen vrijwel zeker een verschil merken tussen een hard en een zacht racket.


De zachtere rackets geven meer controle en hardere rackets meer power, hoewel de meeste rackets beide elementen zullen combineren.

De enige manier om erachter te komen is om... HET RACKET TE PROBEREN. Dit is echt de beste manier om erachter te komen wat voor jou het beste werkt. Want ook binnen merken zullen verschillende modellen variëren van heel zacht tot heel hard…

Padelballen

Er zijn een paar verschillende merken die ballen produceren, de een met meer succes dan de ander. Het is eerlijk om te zeggen dat Head de markt overheerst als het gaat om ballen, maar veel coaches en spelers over de hele wereld gebruiken andere merken. Head heeft 2 ballen van professioneel niveau - Head Padel Pro & Head Padel Pro S (die meer onder druk staat en daarom sneller gaan). Voor de recreatieve speler heb je niet per se elke keer nieuwe ballen nodig, het spel verslechtert vaak als de ballen zacht zijn. Je zult waarschijnlijk maar een paar wedstrijden doen met een blik ballen.

Padelschoenen

In het begin kom je weg met een hardcourt tennisschoen, maar voor een betere grip is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een paar padelschoenen. Tennisschoenen voor gravelbanen zijn vaak goed voor de meeste spelers. Het enige verschil tussen graveltennis en padel is dat de groeven (in zigzagvorm) bij padelschoenen vaak iets dieper zijn.

Met de juiste tools is het nu tijd om nog meer plezier te maken en nog meer potjes te gaan winnen!