Wat Is de Beste Positie bij het Serveren in Padel?

Wat Is de Beste Positie bij het Serveren in Padel?

 

Het valt mogelijk op dat op professioneel niveau de meerderheid van de spelers de Australische formatie gebruikt wanneer ze serveren. De Australische formatie houdt in dat zowel de server als de partner van de server aan dezelfde kant van het veld beginnen.

Het doel van deze formatie is ervoor te zorgen dat de speler die aan de linkerkant speelt naar die kant kan bewegen. Bijvoorbeeld, in deuce-court zouden beide spelers aan de rechterkant staan en wanneer de server serveert, bewegen ze diagonaal naar de linkerkant van het veld voor de eerste volley. Maar wanneer ze van kant wisselen, nemen ze een normale formatie aan, omdat de server graag aan de linkerkant van het veld wil blijven.

Hoe beïnvloedt dit de posities?

Bij een normale formatie begint de server vanuit het midden van de servicebox en rent naar voren, lichtjes schuin naar de middenlijn, omdat het hun verantwoordelijkheid is om het midden te dekken.

Bij de Australische formatie begint de server naast de 'T' en beweegt na de service snel over de box om de return langs de lijn te dekken. Het midden is de verantwoordelijkheid van de partner. De positie op het veld is van groot belang in padel!

Conclusie

Op recreatief niveau hoeft de formatie niet per se Australisch te zijn, omdat beide spelers wellicht van beide kanten willen volleyspelen. Maar wanneer er een duidelijke voorkeur is of wanneer één speler duidelijk effectiever is vanaf één kant, is dit het moment om deze formatie te gebruiken. Het enige doel is ervoor te zorgen dat de speler naar de relevante kant van het net kan gaan.

Wat Is de Beste Positie bij het Serveren in Padel?