Wat voor type padel speler ben ik?

"Wat voor type speler ben ik?"

Wat voor soort speler je bent is voor veel mensen vaak moeilijk uit te leggen of te snappen. Het is namelijk zo dat als je begint met padellen je geen voorkeur hebt voor de linker of rechterkant van het veld. Dit is maar goed ook want hierdoor leer je omgaan met allebei de kanten en beperk je jezelf niet tot alleen links of rechts. 

Maar als we het hebben over wat voor soort speler je bent dan kijken we vaak naar hoe agressief of juist controlerend iemand speelt en of iemand veel gevoel in zijn/haar handen heeft om de bal precies te kunnen plaatsen waar hij of zij wilt. 

Agressieve speler (vaak links)

 1. Gaat graag naar het net toe
 2. Harde smashes
 3. Lage slice volleys
 4. Speelt met veel risico
 5. Meer winners (eventueel ook meer fouten;))
 6. Betere van de twee + spelmaker

Agressieve spelers willen een aanvallend racket kopen omdat dit je aanvallende speelstijl nog krachtiger maakt.

Maar let op: een speler met een aanvallende speelstijl kan ook veel meer ballen uit gaan slaan als het racket te veel power geeft. Zorg er daarom voor dat je altijd weet wat je koopt en niet ineens te veel power uit je racket haalt. 

Controlerende speler (vaak rechts)

 1. Liever plaatsen dan hard slaan
 2. Ander laten rennen door spreiding van de bal
 3. Speelt vaak "in dienst" van de linksspeler
 4. Goede lobs 
 5. Weinig fouten/ speelt met minder risico

Spelers die controlerend spelen zijn op zoek naar rackets die meer controle geven. Zo vind je veel ronde rackets met een laag gewicht voor de meeste controle, of juist een rond racket die net wat zwaarder is waardoor je zowel controle als kracht kan hebben uit je racket. 

Als je een nieuw racket hebt gekocht zul je altijd even moeten wennen. Dit komt omdat de balans, het gewicht en het materiaal anders zullen zijn dan je gewend bent. Hartstikke logisch ook.

Geef jezelf de tijd om te wennen aan het racket en niet meteen afkeurend naar je racket te kijken. Uiteindelijk merk je dat als je een racket hebt gevonden wat bij je past, je spel zal verbeteren.

Succes met erachter komen met wat voor type padel speler jij bent! En of je misschien toch moet gaan nadeken of je niet links of juist naar rechts moet op de baan!