World Padel Tour recap

De World Padel Tour evenementen liggen al een tijdje stil en de meeste spelers waren ook wel toe aan wat rust. Op 19 augustus staat het eerstvolgende evenement klaar en in de laatste week van augustus trekken de wereldtoppers naar Portugal voor de hervatting van de World Padel Tour Open. Maar hoe staan de padel spelers en speelsters er nu voor? We blikken terug op alle World Padel Tour Opens van de eerste helft van het jaar 2022.

Er zijn tot nu toe 10 edities geweest met de volgende winnaars:

  1. Miami: Bela/Coello en Triay/Salazar

  2. Reus: Sanyo/Tapia en Triay/Salazar

  3. Vigo: Paquito/Di Nenno en Sánchez/Josemaría

  4. Alicante: Galán/Lebrón en Triay/Salazar

  5. Brussel: Galán/Lebrón en Triay/Salazar

  6. Kopenhagen: Sanyo/Tapia en Ortega/Gonzalez

  7. Wenen: Sanyo/Tapia en Sanchez/Josemaria

  8. Toulouse: Stupa/Lima en Triay/Salazar

  9. Valencia: Sanyo/Tapia en Triay/Salazar

  10. Málaga: Sanyo/Tapia en Sánchez/Josemaría

Bij de vrouwen kun je zien dat Gemma Triay en Alejandra Salazar de overhand hebben. Met zes World Padel Tour Opens op hun naam in 2022 is het dan ook niet verrassend dat zij op dit moment de nummers één van de wereld zijn bij de vrouwen. Zij laten de nummers twee van de wereld, Ari Sánchez en Paula Josemaría ver achter zich. Die laten dan op hun beurt de nummers drie en vier, Bea Gonzalez en Marta Ortega, weer ver achter zich. 

De strijd is echter nog niet gestreden en met nog acht World Padel Tour Opens voor de boeg dit jaar is er nog genoeg om voor te strijden. Laten we hopen op een spannend eind en nog veel mooie padel potjes!

Bij de mannen staan Alejandro Galán en Juan Lebrón op de eerste plek. Zij hebben niet de meeste World Padel Tour Opens gewonnen dit jaar, maar toch staan zij eerste met een aardige voorsprong. Augustín Tapia en Carlos Daniel ‘Sanyo’ Gutiérrez hebben de meeste World Padel Tour Opens gewonnen dit jaar en volgen op de respectievelijke derde en zesde plek. Zij wonnen tot nu toe vijf van deze toernooien dit jaar.

Met ook nog Master, Challenger en Exhibition toernooien staan er nog genoeg evenementen op de planning in 2022. Weten Galán en Lebrón hun voorsprong te behouden of slagen de achtervolgers erin om het gat te dichten?