WPT Amsterdam Day 1

Dutch day en de grote verassing: Tapia en Coello

De Nederlandse koppels hebben niet voor een stunt weten te zorgen op de eerste dag van de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open, die speciaal was omgedoopt tot ‘Dutch Day’. Woensdagavond verloren Bram Meijer en Sten Richters hun partij tegen Eduardo Alonso en Miguel Benítez (6-0, 6-1).

Dat Meijer en Richters verloren van internationale topspelers uit Spanje was geen schande, maar wel jammer op een dag dat maar liefst drie Nederlandse duo’s het centre court betraden. Eerder op de dag lukten het ook Uriël Maarsen en Bart van Opstal, en Steffie Weterings en Marcella Koek niet om voor een daverende verrassing te zorgen.

‘Het verschil is dat je twee, drie of vier ballen meer terugkrijgt dan je gewend bent’, zei Richters’, over de nummer 30 en 49 van de wereld die zij troffen. ‘Je krijgt het gevoel dat je daardoor telkens iets extra’s moet doen, waardoor er ook meer fouten in je spel sluipen.’ Zelf staan Richters en Meijer nog ver buiten de top-100 van de WTP-ranking.

Het doel van het beste mannelijke koppel van Nederland is om toe te werken naar een plek bij de beste honderd padelspelers ter wereld. ‘Als je dan tegen spelers uit de top-50 speelt, dan kunnen die wel iets. Moet je nagaan hoe goed die gasten zijn die nu op de baan staan’, zei Meijer, terwijl de Spanjaard Arturo Coello en Argentijn Agustin Tapia hun partij op het centre court aan het spelen waren.

De nummers één van de wereld verloren verrassend op dag één van de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open. Zij moesten in een even meeslepende, spannende als hoogstaande wedstrijd in drie sets hun meerdere erkennen in Alejandro Arroyo en Gonzalo Rubio. Het publiek zat tot op het laatste moment op het puntje van de stoel.

De padelliefhebbers die massaal naar AFAS Live waren gekomen, kregen woensdag sowieso meer dan genoeg spektakel voorgeschoteld. Op de openingsdag van de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open in de AFAS Live kwam bij de mannen de complete top-8 van de wereld in actie. Eerder op de dag betraden Di Nenno en Stupaczuk, Galán en Lebron, en Chingotto en Navarro het centre court. Aan de oh’s en ah’s die met enige regelmaat van de tribunes rolden, was te merken dat het Nederlandse publiek bepaalde punten niet eerder in het echt had gezien.

Hoewel de Nederlandse koppels niet voor een stunt konden zorgen, genoten ze allemaal van de sfeer in de AFAS Live. ‘De ambiance was echt geweldig en de locatie is prachtig’, zei Meijer. ‘Het is pas de tweede editie in Nederland en alles is al zo goed en professioneel geregeld. Op deze manier wordt Nederland binnen de padelwereld wel op de kaart gezet. Dat weet ik zeker.’

 

WPT Amsterdam dag 1