WPT Amsterdam final day

TITEL BIJ DE MANNEN GEGREPEN, JOSEMARIA EN SANCHEZ OVERHEERSEN BIJ DE VROUWEN

De tweede editie van de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open werd zondag afgesloten met twee opwindende finales. De mannenfinale werd gewonnen door de Argentijnen Franco Stupaczuk en Martin di Nenno, terwijl de Spaanse Paula Josemaria en Ariana Sanchez triomfeerden bij de vrouwen.

Stupaczuk en Di Nenno, die de laatste tijd in uitstekende vorm verkeerden met vier opeenvolgende toernooiwinsten, zetten hun goede vorm voort in Amsterdam. Ze versloegen Frederico Chingotto en de populaire Francisco 'Paquito' Navarro in de finale met 4-6, 6-2, 6-2, ondanks een uitdagende eerste set waarin Navarro het publiek vermaakte met zijn verdedigingskunsten.

Voor de vrouwen maakten Paula Josemaria en Ariana Sanchez hun favorietenrol waar door Beatriz Gonzalez uit Spanje en haar Argentijnse partner Delfina Brea te verslaan met 7-6, 6-0. Met deze overwinning pakten ze niet alleen de titel van de World Padel Tour Amsterdam Open, maar sloten ze ook 2023 af als de nummer één van de wereld, en dit was al hun dertiende titel van het jaar op de World Padel Tour, een indrukwekkend record.

De eerste set in de boeiende finale was zeer gelijkopgaand en duurde meer dan een uur. Josemaria en Sanchez hadden al een setpunt op 6-5, maar Gonzalez wist dat knap weg te werken. In de tiebreak slaagde het bijna onverslaanbare duo er toch in om de set binnen te halen. Gonzalez en Brea konden de mentale tik niet meer te boven komen en zagen toe hoe Josemaria en Sanchez de tweede set eenvoudig wonnen om zo hun dertiende WPT-titel van het jaar te veroveren. Sanchez zei: 'Een droom is uitgekomen' over het afsluiten van het jaar als nummer één van de wereld, en Josemaria voegde eraan toe: 'Nederland zal voor altijd in mijn hart zitten.'

 

Wpt Amsterdam