zijn mijn padelballen nog goed?

Zijn mijn padelballen nog goed?

Onze klanten stellen ons vaak de vraag wanneer ze hun blikje ballen moeten vervangen. De gemiddelde padelbal gaat ongeveer zo’n 5 wedstrijden mee. Dit staat gelijk aan ongeveer 8 tot 10 uur speeltijd. Vanaf dit punt kan je nog wel met de ballen spelen, maar dit zal veel minder natuurlijk aanvoelen. Wanneer je in de regen speelt gaan je ballen minder lang mee. 

Controleren of mijn ballen nog goed zijn

Een vraag die we ook vaak gesteld krijgen is of de ballen die ze gebruiken nog goed zijn.

Dit simpele stappenplan vertelt je of dit nog het geval is:

Knijp in de bal

Als je een nieuw blikje ballen opent, zal je merken dat je veel weerstand krijgt als je in de ballen knijpt. Wanneer je bij het knijpen in de bal weinig weerstand voelt zijn je ballen op en is het tijd voor een nieuw blikje ballen.

Hoe oogt je bal?

Je ballen zijn aan vervanging toe wanneer deze veel gaan pluizen of juist heel kaal worden. Vaak zijn je ballen ook aan vervanging toe als het merk van de ballen niet of slecht zichtbaar is. 

Stuiter de bal

Als je de bal van een bepaalde hoogte laat vallen en deze komt veel minder hoog op dan toen ze nieuw waren, is dat een teken voor vervanging. Dit gaat het spelen in de weg zitten.

De laatste controlestap

Als je echt nog niet weet of je blikje aan vervanging toe is, speel er dan mee. Als je ballen op zijn hoor je bij een slag een doffere knal dan normaal. Je merkt het verschil in kracht snel als je met oude ballen speelt. Op dit moment is het dus tijd voor een nieuw blikje ballen.

zijn mijn padelballen nog goed