Smash verdedigen padel

Dit is een lastig aspect van het spel omdat veel mensen worden overgenomen door hun instinct als de bal gesmashed wordt. Ze willen dan vaak de bal blocken achterin het veld. Zeker als je van tennis afkomt is het heel natuurlijk om de smash te blocken, toch wil je dit liever niet doen. 


Instinct

Je wilt liever tegen je instinct ingaan door naar voren te lopen als je tegenstander gaat smashen, de bal komt dan terug van het glas en dit is veel fijner om terug te slaan dan een block. Ook wil je voordat iemand smashed kijken naar de lichaamstaal. Als iemand de bal ter hoogte van z’n borst raakt, slaat de persoon waarschijnlijk een Bandeja. De Bandeja wordt met slice geslagen en zal dus niet veel van het glas af stuiteren. Hier blijf je dan ook achterin het veld. 


Als de persoon de bal boven z’n hoofd gaat raken, wordt dit een harde smash. Deze slag stuitert waarschijnlijk wel van het glas af, je wilt dan ook naar voren stappen om de bal terug te slaan. 

 

Beweeg naar voren

De laatste, maar belangrijkste stap is het meteen bewegen naar voren. Als je ziet dat iemand een harde smash gaat slaan, wil je meteen naar voren bewegen. Hierdoor ben je nog in staat om het punt af te maken bij het net omdat de bal daar terug stuitert nadat het van het glas is gestuiterd.

smash verdedigen padel
verdedig smash padel