Service volley padel

  

Hoe en waarom is het belangrijk om een service volley te spelen in padel?

In dit artikel gaan we je haarfijn uitleggen hoe je een service volley speelt en waarom dit zo belangrijk is. 


Als je niet voor de service volley gaat, verlies je automatisch je net positie. Als je serveert is het makkelijk om een goede net positie te verkrijgen, dit doe je simpelweg door na het serveren naar voren te lopen. Dit is ook uitgelegd in dit artikel. Ook als je niet heel zelfverzekerd bij het net bent is het toch goed om naar voren te komen, omdat dit ervoor zorgt dat je tegenstanders achterin het veld zullen moeten blijven. 


Ook is het belangrijk voor je padelpartner dat je mee naar voren komt. Als je dit niet doet, staat je partner meteen uit positie. Je tegenstanders hebben een groot gat waarin zij kunnen spelen en punten zullen maken. Je partner moet er uiteindelijk voor kiezen om ook naar achteren te gaan wat dus resulteert in het verliezen van de belangrijke net positie. Probeer dit ten alle tijde te vermijden! 


Een van de meest gemaakte fouten is dat spelers wel naar voren komen, maar toch net niet goed positie kiezen. Er ontstaat dan nog steeds een ruimte waarvan je tegenstanders makkelijk kunnen profiteren. 


De plaatsing van je padel service is ook een belangrijk aspect hier. Als je service niet goed geplaatst is, wordt een return spelen heel makkelijk. Hierdoor wordt jouw service volley een stuk lastiger en dit wil je niet. Probeer dus altijd je service goed te mikken in het servicevak!