Hoe verbeter je je padel service?

Verbeter je padel service

Hoe kan je effectiever zijn met je service? Hoe kan je een service slaan met spin? En hoe hard wil je je service eigenlijk slaan?

Het is goed om te weten dat je met tennis veel meer spin aan een bal kan geven dan met padel. Dit klinkt misschien logisch maar we zien nog steeds veel mensen heel veel spin aan een service willen geven maar juist daarom maken zij een fout. Je wilt een klein beetje spin geven aan de bal door een zachte slice te spelen. Doordat je dit doet blijft de bal wel lager na de stuit. Probeer absoluut niet je tegenstander te verrassen bij je service want als zij beter worden in het lezen van de bal wordt dit makkelijk voor hun te doorbreken. Een simpele service is meer dan genoeg omdat deze consistent en gerichter is dan een service met veel spin. 

Snelheid van padel service

Hoe veel snelheid geef je dan aan een service? Dit verschilt heel erg met hoe gericht je je service kan slaan. Als je agressief kan spelen en nog steeds gericht de bal in het vak kan slaan, dan moet je dit zeker doen! Maar als je minder gericht gaat slaan doordat je de bal hard slaat, dan raden we je aan om minder hard te gaan slaan en je echt te focussen op de richting en de slice. Als beginner kan je bij de eerste service wat agressiever zijn omdat je altijd nog terug kan vallen op je tweede service. Hier zijn nog tips voor je padel service. Je wilt alleen niet een hele agressieve eerste service hebben en een tweede service zonder enige snelheid. Oefen daarom je service vaak en goed dat deze consistent wordt. 

De beste manier om je service te spelen is in de achterste hoek waarna de bal tegen het glas aan stuitert. Dit is voor je tegenstander een lastige bal omdat de bal laag is en een hoek maakt na de stuiter. De andere lastige plek voor een service is dicht tegen de T lijn. Als de bal de grond raakt of het glas raakt, blijft deze super laag als de bal genoeg slice mee heeft gekregen. Om goed te oefenen is het gebruik van een doel op de grond een handige tip. Hiermee kan je goed mikken en beter worden met je service. 

Het belang van een goede tweede service

Wat we ook veel zien op recreatie niveau, is dat veel mensen de eerste service vaak wild en agressief slaan. En dan de tweede service erg veilig in een boogballetje naar de overkant brengen waardoor de tegenstander die bal makkelijk aan kan pakken. Zo breng je jezelf dus in problemen. Daarom is het van belang dat als jij je eerste service om 100% slaat, dat je 2e service op 80% altijd in zal gaan. Gebeurd dit niet? pas dan je eerste service aan zodat die meer consistent wordt. 

 

Waar probeer je de padel service te slaan? 

Bedenk voor jezelf wat je moeilijk vind als jij de service zou krijgen. Dit is vaak strak langs muur zodat mensen moeite hebben met het inschatten of ze hem nou voor de muur moeten slaan of erna. Een andere goede plek is op de T-splitsing wanneer ze dat niet verwachten. Dit zijn dan ook de twee plekken waarop je zou moeten oefenen tijdens je training (winners train & losers complain).