Padel verdedigen - moeilijke ballen (spin)

In de bovenstaande video wordt uitgelegd hoe je je kan verdedigen tegen een goede back-spin bal. Deze video is voor gevorderde spelers want we gaan er van uit dat je tegenstanders deze ballen kunnen slaan door bijvoorbeeld een ‘bandeja’ of een slice volley te slaan. Want bij deze ballen zal de bal nadat het de achterwand raakt meteen naar beneden stuiteren. 


Om deze ballen te kunnen verdedigen zal je je padel racket tijdig moeten voorbereiden door hem naar achter te halen met je elleboog in je zij. Als je dit niet doet, zul je niet genoeg tijd hebben om de bal terug te slaan. Je hebt weinig tijd, dus door dit doen zorg je ervoor dat je een snelle compacte beweging kunt maken om de bal terug te slaan. Daarnaast is je lichaamspositie van groot belang. Maak daarom een extra stap naar achter en buig goed door je knieën ( bijna tegen het glas aan) zodat je contactpunt met de bal voor je is. Een andere tip is om je racket zo dicht mogelijk bij de bal te houden zonder hem aan te raken. Als de bal dan van de muur komt is het makkelijk om de bal rustig terug brengen en bijvoorbeeld een lob te slaan.


Een bonustip van Sandy: Laat de bovenkant van je racket bij de forehand wat meer naar de beneden vallen en probeer de bal vanuit je pols terug te slaan (zie video 3:51).