Maak Jij Deze Padel Service Fouten?

Welke service fouten maak jij?

Bij padel zijn er technische maar ook tactische fouten die je goed in je hoofd moet stoppen als je een potje gaat spelen. 

De meeste mensen maken hun service veel te ingewikkeld. Dit is ook genoemd in andere video’s, maar veel mensen vinden het belangrijk om met heel veel spin te serveren. Hier zit juist het probleem dat je een veel hogere kans hebt om een fout te maken. Ook als je tegenstander een betere return krijgt, zullen zij een service met een beetje spin niet heel erg uitdagend vinden. Bij padel is het vaak beter om je service zo simpel mogelijk te houden, dit is ook uitgelegd in de padel service video. Als je ervoor zorgt dat je de bal goed kan plaatsen en consistent bent, zal je tegenstander het moeilijker vinden om een goede return te slaan. 

Een andere fout die wij veel mensen zien maken is dat zij de bal veel te hard willen slaan. Veel spelers denken dat hun tegenstander het lastiger vindt als de bal hard geslagen wordt, maar wat zij vergeten is dat de plaatsing vaak ten koste gaat van de snelheid. De plaatsing is belangrijker dan de snelheid van je service.  

Twijfelen bij het slaan van de service is ook iets wat je beter niet kunt doen. Na het slaan van de service zijn er veel mensen die wachten en kijken waar hun service heengaat. Dit kost tijd en gaat dan ook ten koste van een goede aanvalspositie. Je wilt na je service zo snel mogelijk naar het net toe lopen. Het ergste wat er kan gebeuren als je dit doet, is dat je een paar stappen terug moet zetten omdat je een tweede service moet spelen. Dit is zeker niet zo erg als het opgeven van een goede aanvalspositie. Bij padel altijd doorlopen na je service dus!

Het fijne aan de service is dat het allemaal in je eigen tijd is. Je kan je techniek, slag en alle andere elementen volledig controleren. Om een consistente en geplaatste service te krijgen, kan je veel oefenen.