Padel racket kopen waar op letten?

padel racket kopen waarop letten

Padel Racket beginner, waar op letten? 

Je bent een beginnende padel speler en op zoek naar een nieuw padel racket. Waar op moet je dan letten?

Wanneer je net begint met padel wil je waarschijnlijk zo min mogelijk fouten maken en gewoon lekker spelen. PadelCasa adviseert aan beginnende spelers een rond racket.

Ronde rackets bieden veel controle. Ook is de sweetspot (de plek waar je de bal raakt) vaak wat groter. Hierdoor maak je minder fouten. De balans zit laag in het racket. Dit biedt je meer behendigheid en meer controle. 

Een nadeel van ronde rackets is dat ze weinig power kunnen genereren. Dit komt mede door de plaats van de sweetspot. Mocht je een zwaar rond racket hebben, dan kun je nog wel wat power meegeven, maar nooit zoveel als met een diamantvormig racket. 

Ronde rackets worden geadviseerd aan beginners, maar ook World Padel Tour spelers spelen met een rond racket. Zo speelt Marta Ortega (top-10 speelster bij de vrouwen) met een ronde variant van Adidas. 

Padel rackets rond

Padel racket gevorderd, waar op letten?

Na een tijdje begin je padel al aardig onder de knie te krijgen en wordt je ook beter. Je bent op zoek naar een beter racket, want je wilt bijvoorbeeld ook betere volleys en/of smashes spelen. Waar op moet je letten als je als gevorderde op zoek gaat naar een nieuw racket?

PadelCasa adviseert aan gevorderde spelers een druppelvormig racket. Druppelvormige rackets bieden een mix van power en controle. Daarnaast zit de balans midden in het racket.

De sweetspot zit middenhoog in het racket. Hierdoor ervaar je de mix van power en controle. Mocht je de techniek toch niet op orde zijn en je maakt veel fouten, stap dan terug naar een rond racket. Wanneer je techniek goed is en je wilt meer power voor bijvoorbeeld betere volleys en/of smashes, kies dan een diamantvormig racket.

Dat is ook het enige nadeel aan een druppelvormig padel racket. Je hebt niet veel controle of veel power, maar een mix van beide.

Druppelvormige rackets worden geadviseerd aan gevorderde spelers, maar ook World Padel Tour spelers spelen met een druppelvorm. Een aantal bekende namen zijn Augustín Tapia, Sanyo Gutiérrez en Ariana Sánchez.

Padel rackets druppel
padel racket beginner
Padel racket kopen beginner waarop letten

Padel Racket prof, waar op letten? 

Je hebt alle padel technieken onder controle en wilt zelfs competitie en/of toernooien gaan spelen. Nu ben je toe aan een professioneel racket. Waar op moet je letten bij het aanschaffen van een professioneel racket?

PadelCasa adviseert aan professionele spelers een diamantvormig racket. Diamantvormige rackets zijn gericht op het geven van veel power. De balans zit daarom ook hoog in het racket.

Tevens zit de sweetspot hoog in het racket. Hierdoor kun je veel power meegeven aan je volleys en/of smashes. Dat je veel power kunt meegeven, ligt ook aan het gewicht. Diamantvormige padel rackets zijn vaak nogal zwaar.

Dit kan ook een nadeel zijn. Wanneer een racket zwaar is, kan dit vervelend zijn bij blessures als een tennisarm. Er bestaan ook lichte diamantvormige rackets, maar houdt hier dus wel rekening mee!

Veel World Padel Tour spelers spelen met een diamantvormig racket. Zo spelen Galán en Lebrón, nummers één van de wereld bij de mannen, met een diamantvorm. Ook de nummers één bij de vrouwen, Triay en Salazar, gebruiken een diamantvormig racket. 

Padel rackets diamant
Padel kopen waarop letten

Het gewicht 

van een padel racket 

Het gewicht van een padel racket is van belang bij je keuze. Vrouwen hebben over het algemeen een lichter racket dan mannen.

Om je racket te wegen, kun je een weegschaaltje (bijvoorbeeld een keukenweegschaal) gebruiken. Als je meerdere rackets wilt wegen en vergelijken, zorg er dan voor dat deze allemaal hetzelfde aantal overgrips hebben!

icon image

De balans

van een padel racket 

Om te weten waar de balans zit, kun je het racket over het net of op je vinger leggen. Zo zul je zien waar de balans zit.

De balans van het racket is van belang om te weten of je een topzwaar racket hebt of een racket waarbij het gewicht meer in je hand ligt. Wanneer je voelt dat het gewicht evenredig is verdeeld, weet je dat de balans in het midden zit.

Padel Racket testen

De stijfheid

van een padel racket 

De binnenkant van padel rackets kan bestaan uit verschillende materialen. Om te kijken of het materiaal hard of zacht aanvoelt, kun je met het racket tegen je handpalm slaan. Zo kun je voelen of er gebruik gemaakt is van een hardere of zachtere foam.

NAAR PADEL RACKETS