"chiquita" padel

Hoe sla je een Chiquita?

In dit artikel bespreken we ‘chiquita’. De chiquita is een bal die je slaat op de voeten van je tegenstanders die aan het net staan. Verder bespreken we hoe en wanneer je die zou moeten gebruiken. 


De techniek is erg vergelijkbaar met de techniek van de forehand als je die vanuit achterin de baan zou slaan. Het enige verschil is dat je deze bal veel langzamer slaat en net over het duikt op de voeten van je tegenstanders. Het is van belang dat je een vlakke bal slaat en het zou een vrij langzame gecontroleerde bal moeten zijn. 


Wanneer speel je de chiquita? 

Het slimste is om hem te gebruiken als je ziet dat je tegenstanders een klein stapje achteruit doen aan het net. Dit is handig omdat je tegenstanders vaak na de chiquita weer een stapje 

vooruit doen waardoor jij ruimte hebt gemaakt om bij de volgende bal een goede lob te slaan. 


Op een wat hoger niveau is het ook slimme bal om de snelheid van het spel te veranderen wat weer andere kansen met zich mee brengt. 


Wat doen spelers vaak verkeerd? 

Wat we vaak zien is dat spelers de chiquita verkeerd uitvoeren doordat ze hem te agressief uitvoeren waardoor ze vaker een fout maken. Probeer dus de chiquita rustig en zo gecontroleerd mogelijk uit te voeren.