Padel vs. Squash: wat is het verschil?

Dit artikel focust zich specifiek op het verschil in techniek tussen de twee sporten. Dit heeft veelal te maken met de spullen die je gebruikt bij squash en tennis. 


Het racket in padel weegt tussen de 350 - 370 gram en het racket bij squash weegt ongeveer 140 gram. De squash bal weegt ook minder dan de helft van een padel bal en de snelheid waarmee de bal bij squash wordt gespeeld ligt vaak rond de 200 km per uur. 


Als je kijkt naar padel, gaat het spel veel meer over het lobben, het plaatsen van de bal en op een tactische manier een voordelige positie krijgen om een punt te maken. Dit doe je ook in squash, maar bij squash kan je veel harder blijven slaan en dit vereist natuurlijk andere tactieken. 


Er zijn verschillende aspecten die specifiek anders zijn bij squash en padel:


De voorbereiding 

Als de bal van de muur komt richting een squashspeler, is deze al aan het voorbereiden. Dit kan dus veel later dan bij padel waar je nadat je tegenstander slaat, je allang wilt voorbereiden. 


Volleys

Bij padel is de volley vaak een block waarbij je de snelheid van de bal gebruikt en je lichaam meer laat indraaien om kracht bij te zetten. Bij squash wil je nog wel met je pols een swing maken. Dit kan ook veel makkelijker omdat het racket en de bal een stuk lichter zijn en je je pols minder heftig belast hiermee. 


Backhand

Met squash wil je je arm helemaal laten swingen en zo veel snelheid meegeven aan de bal. Bij padel wil je juist je racket voor je houden en de bal min of meer blocken. 


Vanwege het verschil in tactiek bij de twee sporten is de manier van slaan ook anders. Je raakt bij padel de bal dichter bij je lijf dan bij squash, dit heeft te maken met de lengte van het racket en de manier van slaan. Bij squash wil je ook de lengte van je arm gebruiken omdat dit je ook meer snelheid geeft bij het slaan.