Voorkom tennisarm (padel)

Hoe voorkom je een tennisarm?

Veel mensen die tennissen of padel spelen krijgen te maken met een tennisarm. Er zijn veel verschillende meningen over het voorkomen of behandelen van een tennisarm, dit artikel is er een van. Wil je echt medisch advies? Ga dan naar een dokter of fysiotherapeut voor officieel advies. Een tennisarm is eigenlijk een ontsteking in de elleboog die ontstaat door het bovengemiddeld vaak herhalen van dezelfde beweging. Een grotere kans op een tennisarm ontstaat als je te veel in je hand knijpt bij het spelen. 


Contact met racket

Ook is het belangrijk dat je hele hand contact heeft met de grip. We zien vaak dat spelers (ook op professioneel niveau) een paar vingers niet op de grip hebben omdat zij dan een betere spin kunnen geven aan de bal. Dit werkt echter wel mee aan een tennisarm, probeer hier dus voorzichtig mee te zijn!


Dikte van grip

De dikte van je grip speelt ook een grote rol. Je kan kiezen voor een dunne of een super dikke grip, het gaat erom dat je voelt dat je hand comfortable aan je racket zit. Dit komt dus neer op persoonlijke voorkeur. 


Verschillende rackets

Verschillende rackets hebben ook verschillende karakteristieken. Zo kan je een hard/ zacht of een zwaar/ licht racket hebben. Als je een hard racket hebt, zul je meer trillingen voelen bij het slaan van de bal. Dit zal uiteindelijk zorgen voor meer problemen en blessures in je arm. Het is dus altijd goed om meerdere rackets te proberen en zo jouw voorkeur te ontwikkelen voor de spullen die je wilt gebruiken tijdens het spelen. 


Ook de hoeveelheid die je speelt heeft te maken met de blessuregevoeligheid van je arm. Veel beginnende padel spelers raken “verslaafd” aan het spelletje en gaan van 0 uur per week ineens naar 10 - 15 uur per week. Probeer rustig aan te doen hiermee, en bouw het aantal uren geleidelijk op. Je kan deze video’s over de padel oefeningen bekijken om zo je lichaam padel-ready te maken! 

voorkom tennisarm
tennisarm voorkomen