Lobben padel - De beste manier

Twee soorten lobs in padel

In dit artikel gaan we het hebben over twee verschillende soorten lobs. Punten worden het vaakst gemaakt bij het net. Een netpositie krijg je veelal door het spelen van een lob. De lob heeft twee doelen: 

  • Netpositie verkrijgen
  • Forceren van een slechte smash

Hoge lob

Je staat achterin, je raakt de bal van onderen en de bal komt heel hoog terug bij je tegenstanders. Deze zullen moeten wachten tot de bal naar beneden komt en zelfs dan zullen ze alleen een bandeja spelen omdat de bal veel snelheid krijgt als deze naar beneden komt. Als de lob over de tegenstanders heen gaat, kan je naar voren komen en netpositie pakken. Ook kan je tegenstander de lob in een keer terugslaan, dan moet je inschatten of je de bal meteen kan blocken of dat je de bal laat stuiteren tegen het glas. Deze keuze moet je maken om je veldpositie te gaan bepalen uiteraard. 


Snelle lob

Als je tegenstanders dicht bij het net staan en je speelt je tegenstanders op de voeten, dan komen zij naar voren, je kan dan meteen daarna een snellere en lagere lob spelen zodat zij ook naar achteren worden geforceerd. Een snelle lob speel je nooit als je achterin het veld staat, je speelt deze vaak als je dichter bij het net staat. 


Welke lob je speelt ligt aan de positie en skills van je tegenstanders, ook wil je rekening houden met het dak waar je speelt. Dit heeft allemaal invloed op hoe en welke lob jij kan spelen. Blijf beide lobs trainen om zo beter te worden en ook sneller keuzes te kunnen maken tussen de twee, dit zal altijd handig zijn!