Bestaat het perfecte padel racket?

Bestaat het perfecte padel racket?

Iedereen kent het wel. Een bal verkeerd slaan en de schuld aan het racket geven. Het gebruiken van een voor jou ongeschikt racket gaat het verschil kunnen maken in wedstrijden, zowel fysiek als mentaal. Vaak is de baanhuur en coaching al aardig prijzig. Een nieuw racket van €250 zitten sommige dan niet op te wachten. Gelukkig is het mogelijk om een voor jou een goedkoop en geschikt racket te vinden.

Padelspelers op hoog niveau

Op hoog niveau is de keuze van een racket erg belangrijk. Het gebruik van een geschikt racket kan in bepaalde opzichten je spel verbeteren. Zelfs op het niveau waar spelers de kleinste verschillen merken, kunnen deze spelers zich perfect aanpassen zolang de balans, vorm, gewicht en hardheid van het racket aansluit op de speler zijn of haar behoeften. Kijk bijvoorbeeld naar Bela en Tapia. Deze twee profs spelen al een tijdje samen op het hoogste niveau. Bela gebruikt juist een heel zwaar en hard racket terwijl Tapia een heel zacht en licht racket gebruikt. 

Beginnende spelers

Als je begint met spelen sta je ook voor de keuze voor een padelracket. Dit kan erg intimiderend zijn als je niet weet waar je naar op zoek bent. Als je net nieuw bent in het padel, hoef je niet te kieskeurig zijn in de keuze voor een padelracket. Vaak adviseren wij beginnende padelspelers die niet op redelijk niveau getennist hebben een racket met een ronde vorm die vrij licht en zacht is. Hiermee is het makkelijker de basistechniek aan te leren om vanaf daar uiteindelijke het perfecte racket te kunnen kiezen.

Bekijk hier de beste beginners rackets >>> 

Experimenteer met verschillende rackets

Ervaringen van andere spelers kunnen zeker helpen in de keuze voor het juiste racket, maar om echt zeker te weten welk racket voor jou geschikt is, zal je moeten experimenteren. Het testen van verschillende rackets, brengt jouw behoeften in kaart. Bij PadelCasa is het mogelijk om verschillende rackets te komen testen en voorzien te worden van het beste advies.

Klik hier om een racket te testen >>>

Perfecte padel racket