Padel Racket Testen Amsterdam? 

padelwinkel.png__PID:9b9f00fd-7af2-45b2-a0ff-ec2a0aacf31d

Padel Racket Testen in omgeving Amsterdam

Wil jij een nieuw racket kopen maar deze liever eerst even testen? Bij PadelCasa is dat mogelijk.

We komen samen bij onze locatie: B. Amsterdam Padel by PadelCasa (Johan Huizingalaan 763A). We rekenen altijd €20 per test sessie van 30 minuten. 

Eerst bepalen we jouw voorkeur, houd je meer van een racket waar de balans in de top, midden of begin van het racket zit?

Nadat we dit bepaald hebben nemen we 3 - 4 rackets mee om je het verschil te laten voelen. Jij hakt uiteindelijk zelf de knoop door welke jij het fijnst vindt spelen! 

Meteen contact opnemen via WhatsApp

Hoe test je een padel racket?

Iedereen heeft op een gegeven moment een nieuw padel racket nodig. En wij raden ook iedereen aan om eerst zijn padel racket te testen voordat je hem koopt. Zo weet je waarvoor je kiest en weet je wat je krijgt.

Wij raden je aan om op de volgende manier je racket te testen:

Neem alle rackets mee naar de padel baan die je wil testen. Zodat je de één na de ander kunt testen.

Neem niet meer dan vier rackets te testen. Anders wordt het erg lastig om ze uit elkaar te houden.

Onderaan de pagina hebben ons hele test proces uitgelegd. 

padelcasa.png__PID:00fd7af2-45b2-40ff-ac2a-0aacf31d0944
icon image

Het gewicht 

van een padel racket testen

Als je een weegschaaltje hebt dan is het erg goed om even te gebruiken voordat je alle rackets gaat testen. Zorg ervoor dat ze allemaal dezelfde aantal overgrips hebben zodat het niet het gewicht beïnvloed.

icon image

De balans

van een padel racket testen

Dit kun je door bijvoorbeeld het racket over het net te leggen of op je vinger, het gaat erom dat je erachter komt of het racket topzwaar is  of dat het gewicht meer in je hand zit. Of dat het gewicht evenredig verdeeld is, en de balans in het midden zit.

Padel Racket testen

De stijfheid

van een padel racket testen

Doe dat door met het racket tegen de palm van je hand te slaan en kijk of je enig verschil kan voelen met de andere rackets. Vaak is er wel een degelijk verschil want de rackets worden gemaakt van verschillende soorten foam.

NAAR PADEL RACKETS


Het test proces

Als je dan gaat spelen wil je de volgende 3 dingen testen: ballen van de grond af waarbij je tegenstander aan het net staat, volleys en als laatste een paar smashes en bandeja’s

Dan zijn er nog 3 dingen waaraan je wil denken als je een racket test:

1. Power - hoe hard komt de bal van het racket af in verhouding met hoe veel moeite ik moet doen?

2. Controle - kan de ballen goed plaatsen waar ik ze wil hebben?

3. Comfort - gemakkelijk is het racket te bedienen? Doet het geen pijn aan je arm?

We hopen dat deze tips je helpen om een goed racket te vinden voor een mooie prijs! Die mooie prijs vind je overigens altijd bij ons! ;) Wij hebben niet alleen de laagste prijs garantie maar adviseren je ook graag met welk racket je moet nemen op basis van jouw voorkeuren.  Uit onze eigen ervaring merken we altijd dat je een racket moet leren kennen en dat het even duurt voordat je weer helemaal de oude bent!