Padel volleys - meest voorkomende fouten

3 Grootste Fouten Met Padel Volleys

De padel volley is een van de basistechnieken, maar omdat er zo veel verschillende soorten van zijn, zien wij toch een hoop fouten. 

De eerste fout die wij veel zien is het niet draaien van de schouders. Je wilt altijd je schouders draaien voor je de bal raakt. Dit zorgt ervoor dat je door de bal heen kan slaan en dat je volley gecontroleerd is, als je dit niet doet wordt het slaan van een goede volley lastiger. 

Indraaien bij verkeerde volleys gebeurd ook veel op de padelbanen. Als de bal langzaam komt, dan kan je goed indraaien en de bal aanvallend terugspelen. Als de bal harder aankomt wil je eigenlijk alleen de bal met het draaien van je schouders terugspelen. Dit is dan ook meer een blokkende volley dan een aanvallende volley. Ook de positie in het veld is een belangrijk aspect. Als je achter in het veld staat, wil je geen agressieve volley spelen omdat de bal dan vaak in het achter glas belandt.

Op een lager niveau, zien we veel spelers veel te dicht bij het net komen of juist in niemandsland/ transitiezone (midden van het veld)  zichzelf positioneren en de bal vaak op hun voeten krijgen. Je wilt altijd proberen om je positie te bepalen op basis van je tegenstanders, maar probeer wel niemandsland te ontwijken bij padel! dus altijd aan het net of een halve meter achter de achterlijn.  

Als de bal dan toch af en toe op je voeten komt, dan wil je ervoor zorgen dat je naar voren stapt om zo toch de bal hoger te raken. Dit is makkelijker want je kan de bal dan boven het net raken, als je de bal onder het net raakt kan je nooit een aanvallende bal spelen. 

Een van de fijne dingen aan aanvallen bij padel is de verschillende volleys die je kan slaan. Om die te kennen kan je even het artikel over verschillende volleys lezen. Of teruggaan naar de playlists.

padel volleys fouten
fouten padel volleys