Padel return - 3 fouten

3 Redenen Voor Het Missen Van Je Padel Return

Dit artikel gaat voornamelijk over de fouten die we beginners/ recreatievelingen zien maken op de padelbaan. De meeste fouten gaan voornamelijk over het gebruik van de glazen wand. 

Zoals eerder uitgelegd in de return video, wil je zo snel mogelijk een keuze maken als je een service moet returnen. Een van de grootste fouten is aarzeling. Spelers kijken te lang naar de bal voordat ze gaan voorbereiden of überhaupt gaan bewegen. Je wilt altijd klaar staan (zijwaarts in een stabiele positie staan) en snel reageren wanneer je de bal ziet vertrekken van het racket van je tegenstander. 

Een andere fout die veel voorkomt is dat mensen naar de bal toe stappen als deze van het glas af stuitert. Wat je wilt doen, is jezelf ruimte geven om de richting van de bal te kunnen lezen. Dit doe je door simpelweg naar achteren te stappen. Ook kan je een stap vooruit zetten en de terugslaan voordat deze het glas raakt. Enige aarzeling maakt het lastiger om een goede return te spelen, zorg ervoor dat je hiervan bewust bent tijdens je volgende padel potje! 

Padel spelers maken ook vaak een verkeerde keuze bij het glas. Als de bal in het eerste vierkant van het glas komt, kan je ‘m beter laten stuiteren en terugslaan na het raken van het glas. Als de bal dieper in het glas komt, dan wil je de bal eigenlijk nog raken voordat deze het glas raakt. Anders dwing je jezelf in de hoek en kom je in een benarde positie om de bal terug te slaan.

Bonus tip: je kan beter een consistente return hebben dan af en toe een goede return slaan!