Hoe speel ik buiten de kooi padel?

Buiten het veld spelen bij padel

Wanneer je de smash van je tegenstander wilt verdedigen kan je dit buiten het speelveld doen. Dit is uiteraard een spectaculair aspect van padel. Maar voordat je dit doet, wil je weten hoe je het beste uit het veld kan lopen. Dat lees je hier!

 

Het is belangrijk om bewust te zijn van de situatie. Jij staat waarschijnlijk achter in het veld omdat je een lob speelt. Je tegenstanders zullen hoogstwaarschijnlijk bij het net staan omdat zij een smash gaan spelen. De smash zal vaak gespeeld worden door de linkerkant speler omdat deze de betere hoek heeft hiervoor. Alleen bij het spelen van een korte lob is het zaak dat je naar voren rent, omdat bij een lange lob de bal minder snel buiten het veld zal komen op een niet-professioneel niveau. 

 

Als je een korte lob speelt, en je tegenstander bereidt zich voor op een topspin smash, wil je meteen door de deur rennen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een bal buiten het veld. Als je door de deur rent heb je nog niet naar de bal gekeken, je draait pas naar de bal toe zodra je het veld uit bent. Je draai kan je het beste via links doen zodat je meer tijd hebt. 

 

Je partner moet jouw helft van het veld overnemen zodra je het veld uit stapt omdat het ook vaak gebeurd dat de bal net niet over het hek komt en dus terug het padel veld in stuitert. Als je partner dan assertief is en aansluit, kan je hier nog de bal terugspelen.