Padel smash - 3 fouten

 

3 Veel Voorkomende Fouten - De Padel Smash

De padel smash is de slag waar de meeste fouten worden gemaakt omdat veel beginners of tennissers proberen de bal zo hard mogelijk te slaan. Natuurlijk snappen wij dat de bal hard raken super goed voelt, maar dit is helaas niet altijd de beste manier om de bal te slaan. 


De padel smash heeft veel dezelfde fouten als de achterwand video, bijvoorbeeld: de verkeerde slag keuze. Ongeacht de positie, proberen toch veel spelers altijd een smash te spelen. Dit komt vaak omdat zij niet weten hoe je een bandeja slaat. Als je een beginnende speler bent, zul je vaak alle harde smashes winnen. Maar als je op een hoger niveau gaat spelen, dan zul je merken dat je tegenstander naar voren loopt als jij smasht omdat de bal terug stuitert van het glas. Op een hoger niveau zul je deze punten gaan verliezen.


Het slaan van de bal is ook een puntje bij padel. Je wilt altijd de bal boven je hoofd raken met topspin (borstel van de bal af) of meer aan de zijkant van je lijf door de bal vlak te raken. Wat voor smash je ook wilt raken, je wilt er voor zorgen dat je bij je keuze blijft. Als je je keuze nog verandert tijdens het slaan van de bal, sla je waarschijnlijk een net-niet bal. Probeer dit altijd te voorkomen!

De richting van de smash is vaak ook een probleem. We zien vaak dat de bal in het midden van het veld geslagen wordt. Hierdoor komt de bal makkelijk via het glas terug en kan je tegenstander een makkelijke bal terugspelen. Als je je smash probeert te richten in de hoeken van het glas, dan stuitert de bal omhoog en stuitert deze uit de padelbaan. Met deze manier weet je bijna zeker dat je tegenstander de bal sowieso niet terug krijgt!