Kant kiezen padel

Aan welke kant van het padelveld wil je staan?

De linker en de rechterkant van de padelbaan hebben allebei verschillende eigenschappen en kenmerken. Als je nieuw bent in het spel, zorg er dan voor dat je beide kanten van het veld uitprobeert. Hiermee wordt je comfortabel over het hele veld en krijg je een beter beeld van de kant waar jij het fijnst speelt.

Met twee rechtshandige

Linkerkant padelveld

De speler aan de linkerkant is vaak het meest agressief en de wat snellere/dynamische speler van de twee. Ongeveer 60% van het spel bevindt zich op de linkerkant van het veld. Je hoeft niet persee een agressieve top spin smash te hebben maar het is wel fijn als je die wel kan spelen. Omdat je van de linkerkant een betere hoek hebt om deze slag te maken


Rechterkant padelveld

De taak van de spelers op de rechterkant is het opzetten van het punt. Je wilt aan deze kant dus goed zijn met lobben maar ook heel consistent zijn. Ze maken weinig fouten en proberen de tegenstander onder druk te zetten, de linkerkant speler kan dan het punt proberen af te dwingen door agressieve ballen te slaan. 


Met een linkshandige en een rechtshandige

De linkshandige speler moet altijd aan de rechterkant staan. Hiermee heb je beide forehands in het midden van de padelbaan en je smash en bandeja is ook in het midden van het veld. Je kan op deze manier allebei agressief zijn en spelen zoals de linkerkant speler zou spelen met twee rechtshandige spelers.


Dit zijn algemene basisregels, maar er worden hier uiteraard ook weer uitzonderingen op gemaakt. Er zijn koppels die de hele wedstrijd door switchen zoals Le Bron en Gallan, maar er zijn er ook koppels die sporadisch switchen of op andere manieren de basisregels gebruiken.