Padel racket kiezen?

Hoe kies je een goed padel racket?

Als je nieuw bent in de wereld van padel, dan is het lastig om een goed racket voor jezelf te vinden. Er is op het moment voornamelijk Spaanse content die hierover verteld, maar als je geen Spaans spreekt (zoals jij die in onze kennisbank zit), dan wordt dat lastig. Vandaar dat wij je daar graag bij willen helpen. :)

Vorm padel racket

Diamant

De diamand is wat breder aan de top, de balans is wat hoger in het racket. Het racket is wat zwaarder aan het einde, maar hiermee heb je wel wat meer kracht. 

Rond

De ronde vorm heeft een balans die dicht bij de hals van het racket zit. De vorm voelt ook wat lichter.

Traan

Deze vorm zit tussen de diamant en de ronde vorm in. De balans van het racket ligt dan ook tussen de hals en het einde van het racket in. 

Gewicht padel racket

Voor mannen wil je een racket wat ongeveer tussen 370 - 380 gram weegt. Hoe zwaarder je racket is, hoe meer kracht je in je slag kan leggen. Je wilt dan wel dezelfde snelheid in je swing kunnen maken, hier moet je sterk genoeg voor zijn. Voor vrouwen is het ideale gewicht tussen de 340 - 360 gram. Ook hier kan het iets zwaarder of lichter zijn, dit hangt af van hoe sterk je bent en hoe fijn je het vindt spelen.Ook voor junioren zijn er speciale rackets. Deze wegen vaak tussen de 240 - 280 gram. 

Materialen padel racket

De buitenkant is vaak gemaakt van fiberglass of CAVALAR? Cavalar is duurder en ook duurzamer. In de binnenkant van het racket heb je een zachter schuim en een wat harder schuim, maar de technologie achter dit blijft telkens veranderen. Op het moment is een harde soort schuim voor de wat duurdere rackets, hier krijg je automatisch ook iets meer kracht van. Met een zachter soort schuim kies je automatisch voor iets meer controle. 

Na het lezen van deze blog willen we je niet een bepaald type racket laten kopen. Nee, we willen hopen nu dat je iets meer weet over de variabelen van padelrackets en een geïnformeerde beslissing kan maken. Kijk gerust bij onze rackets, die we al zorgvuldig voor je hebben uitgezocht! 

padel racket kiezen
kiezen padel racket