Bandeja vs. Vibora

In dit artikel leggen we het verschil uit tussen de ‘Vibora’ en de ‘Bandeja’. Let op: Dit is voor de meer gevorderde spelers. De bandeja is een verdedigende smash die wordt gespeeld meer achter in het veld. En de Vibora is een aanvallende slice smash die vaker meer bij het net in de buurt wordt gespeeld. Beide smashes dienen dan ook een ander doel. 

 

De bandeja

Een langzame gecontroleerde defensieve smash waarbij de bedoeling is dat je je positie aan het net behoudt. 

 

De Vibora

Een snelle aanvallende slice smash met veel spin waarbij het de bedoeling is om het punt in één keer te maken. 

 

Borst-techniek Bandeja

Houd je racket en arm omhoog en zorg dat je met je schouders draait. Je speelt een soort hoge forehand slice volley. Raak de bal schuin voor je, ter hoogte van je hoofd. Je houdt het blad van je racket open, en zorg dat je je gewicht van achter naar voren verplaatst en door de bal heen slaat met een mooie swing waarnaar je in één keer weer door naar het net kan lopen. Het idee is dat je de bal bij je tegenstanders in zijkant slaat of in het midden als de bal maar goed laag blijft. Idealiter moet de bal dood vallen tegen wanneer deze al gestuiterd heeft in het midden van het veld. 

 

Vibora techniek

Bij de vibora houd je je racket achter je hoofd met een gebogen elleboog, en je probeert je bovenlichaam goed mee te draaien. Je slaat hier meer om de bal heen en je raakpunt is meer aan de zijkant van de bal in de plaats van de onderkant van de bal zoals bij de bandeja. En je slaat deze bal ook wat harder waardoor het erg lastig kan zijn voor je tegenstander om de bal te verdedigen in de hoek.