Dropshot padel


Wanneer gebruik je een dropshot in padel?

We zien dropshot steeds vaker bij de World Padel Tour. En veel spelers met een tennis achtergrond gebruiken de dropshots op de verkeerde manier. Dus hopelijk kan dit artikel je padel partner overtuigen om de dropshot wat slimmer en vooral minder te gebruiken. 


De dropshot is een vrij risicovolle bal om te spelen en met padel wil je eigenlijk zo min mogelijk risicovolle ballen spelen. 


Als je ver achter in het veld staat, gebruik dan nooit een dropshot. Zelfs als het een goede

 dropshot is, geef je je tegenstanders te veel tijd om op te lopen en de net positie te veroveren. Als jij op de standaard net positie staat (de tweede paal) en jij gebruikt een dropshot, en je tegenstanders staan niet strak tegen de achterwand aan, is de kans erg groot dat zij de dropshot zullen halen. 


Wanneer kun je dan wel een dropshot slaan? 


Als jij een goede aanvallende bal slaat en je ziet dat je tegenstanders tegen de achterwand staan, dan is het pas het juiste moment om een dropshot te spelen. 


Een ander veel voorkomend probleem is dat spelers op de verkeerde type ballen een dropshot proberen te spelen. Als de bal bijvoorbeeld boven schouderhoogte wordt gespeeld is het erg moeilijk om een dropshot te slaan en dus niet aan te raden. Komt de bal lager dan je knieen is het ook geen goed moment om de dropshot te spelen. Het is simpelweg te risicovol en te moeilijk om in een wedstrijd te spelen. 


De beste hoogte om een dropshot te slaan is tussen borst en knie hoogte!

dropshot
padel dropshot