Vlak slaan padel - 3 tips

3 redenen om de bal vlak te slaan

Bij padel wil je de bal zo vlak mogelijk slaan, er zijn drie redenen waarom dit zo belangrijk is. 

Consistentie padel slag

Als je de bal vlak over het net kan slaan dan zul je veel minder punten tegen krijgen omdat de tegenstander meer moeite heeft om een vlakke bal terug te spelen. Ook komt een vlakke bal vaker neer bij de voeten van de tegenstander, dit is lastiger terug te slaan. Vlak slaan brengt ook minder risico met zich mee omdat de slag op zichzelf makkelijker is. Hoe beter je bent, hoe meer je je tegenstander wilt laten lopen over het veld. Dit wil je uiteraard doen zonder fouten te maken, daarom is vlak leren slaan essentieel! 

Effectievere padel slag

Een vlakke bal zal eerder dalen dan een slice en zal dus ook op lastigere plekken terecht komen voor je tegenstanders. Als je in een lange rally 5 slice ballen speelt, is de kans veel hoger dat je tegenstander het punt al gemaakt heeft, of dat je zelf een fout maakt. Door het leren slaan van vlakke ballen zal je langere rally’s meer naar je toe kunnen trekken. Met een vlakke bal kan je ook alle hoeken bereiken en zo heb je dus meer opties om je tegenstander te verrassen. Met slice moet je een stuk beter timen en mikken wanneer je de bal gaat raken, met een vlakke bal kan je de bal makkelijker terug spelen! 

Hetzelfde voordeel heb je met de lob. Als je een vlakke lob speelt, dan heb je veel meer ruimte en tijd om de bal goed te raken. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de hoge slice. Hierbij moet je, net als bij de normale slice, goed timen en mikken waar je de bal raakt en dit is lastiger dan een vlakke bal te slaan.

Verrassingseffect

Je kan met een vlakke bal heel goed je slag vermommen. Je kan doen alsof je een slice speelt en vervolgens sla je een vlakke bal. Ook kan je doen alsof je een lob speelt en dan toch nog een vlakke winner proberen te slaan, dit zal makkelijker zijn dan een andere bal proberen te vermommen. 

Vlak slaan padel
Padel vlak slaan