Achterwand Padel (deel 1)

De Glazen Achterwand in Padel (deel 1)

Een groot verschil tussen padel en tennis is het gebruik van de wanden. Deze wanden kan je gebruiken tijdens het spel en zijn er om het spel wat extra’s te geven. Het is dus ook belangrijk dat je comfortabel bent in het gebruik van de wanden. 

Net zoals bij de forehand en de backhand, doe je je racket naar achteren en draai je je schouders om een mooie zijwaartse positie te hebben. Als tweede zet je een klein stapje naar achteren als de bal tegen het glas stuitert. Als de bal terug het veld in komt doe je een stap naar voren en sla je door de bal heen. Het grootste verschil zit in het feit dat je een stapje naar achteren doet met de bal mee voordat de bal terug stuitert van het glas. Als je dit doet, kan je een gecontroleerde slag maken die je tegenstanders onder druk zet. 

Een fout die mensen veel maken is dat zij deze kleine beweging naar achteren niet maken. Als je dit niet doet, zal je lichaam niet de juiste kant op gaan om de bal te raken. De meeste mensen willen de bal dan ook achter zich slaan of omhoog wippen met hun polsen. Dit geeft veel minder controle over de slag. Als je naar achter en voren beweegt bij het slaan van de bal zul je ook meer opties hebben om de bal te plaatsen bij je tegenstander.

 

padel achterwand
achterwand padel